Articolul se referă la temele:

3 rețete simple pentru un mic dejun sănătos0

3 rețete simple pentru un mic dejun sănătos

Nu în zadar se spune că micul dejun este cea mai importantă masă din zi. Dimineața suntem deshidratați și lipsiți de energie, iar micul dejun completează rezervele de energie și substanțe nutritive, metabolismul menținându-se activ pentru toată ziua.

Din lipsă de timp, nu reușim mereu să pregătim un mic dejun ca la carte sau, în genere – trecem peste acesta. Victoria Gulpe sau, cum o cunosc mulți din mediul online - Granoleya, vă vine în ajutor prezentând trei rețete simple și rapide de micuri dejunuri sănătoase. Victoria este o tânără mămică care produce granola de casă, duce un mod sănătos de viață și este în căutarea permanentă a celor mai gustoase rețete pentru a diversifica mesele zilnice și a satisface gusturile tuturor.

Dar până a trece la rețetele propriu-zise, aflați că la micul dejun este recomandat să consumăm:

  • Fibre solubile – ajuta la scăderea colesterolului și sunt benefice pentru sănătatea cardiovasculară. Le găsim în ovăz, leguminoase (fasole, mazăre, linte), fructe și legume.
  • Proteine ușoare – cele mai bune alegeri sunt carnea de curcan ori de pui sau lactatele cu conținut scăzut de grăsimi.
  • Opțional, grăsimi ușoare – avocado, uleiul de măsline sau uleiurile din nuci contribuie la sănătatea inimii.

Rețeta 1.

Granola cu lapte și fructe

Granola servită cu lapte și fructe la micul dejun îți oferă necesarul de minerale și vitamine pentru un boost de energie. Laptele poate fi din migdale, ovăz sau cocos. O reteta delicioasă și o sursa de lipide de origine vegetală, bogate în grăsimi nesaturate.

Ingrediente:

  • 1 pahar cu lapte călduț (laptele de vacă este ideal pentru versiunea plină de proteine a dejunului).
  • Câteva fructe de sezon tăiate mărunt, pentru a obține un echilibru gustativ. Puteți înlocui cu fructe uscate sau cu un mix de nuci, totodată puteți asezona granola cu semințe chia, de bostan sau floarea soarelui.

Rețeta 2

Budincă din chia cu granola din ciocolată

Conține vitamine și minerale vitale organismului. În ingredientele care formează granola se găsesc cantități semnificative din vitaminele B1, B5, B9 și E, dar și din minerale cum ar fi magneziu, fosfor, zinc, cupru, mangan și seleniu.
Semințele de chia se pot combina cu suc, lapte sau chiar apă. Dacă alegi lapte de cocos, rezultatul va fi unul super cremos și sățios. Laptele de migdale este perfect pentru persoanele care suferă de intoleranță la lactoză.

Ingrediente:

  • 3 linguri de semințe de chia;
  • 1 cană de lichid (apă, suc, lapte);
  • 3-4 linguri de granola cu ciocolată.

Rețeta 3

Toast cu cremă de Philadelphia, fructe și granola clasică

Granola contribuie la prevenirea unor afectiuni serioase și ajută la menținerea unei stări de sănătate optime. Datorită conținutului nutrițional extrem de bogat și de variat al granolei, consumul acesteia ajută la reducerea colesterolului “rău” (LDL) și a tensiunii arteriale, la prevenirea cancerului, a obezității, a anemiei și a diabetului, la îmbunătățirea sănătății inimii, a sistemului osos, a pielii, a funcției cognitive și a aparatului digestiv.

  • 1 Lingură de cremă philadelphia;
  • 2 linguri de granola;
  • 3 fructe tăiate felii subțiri;
  • adițional puteți opta pentru nuci sau semințe.

Notă! Puteți înlocui fructele cu cremă de avocado, servită cu ou și granola sărată. Este o alternativă pentru pofticioșii de sărat dimineața și o diversitate interesantă.

Gătiți sănătos! Cu drag, Victoria Gulpe - Granoleya.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu