Așadar, marinăm harbujei sau, cum li se mai spune pepeni verzi – crocanți, cu gust dulce-acrișor, minunați lângă o fripturică. Procedura e destul de simplă, important e să urmați pașii de mai jos.
Ingrediente pentru un borcan de 3 litri:
- Pepene verde (harbuz),
- Morcov,
- Usturoi,
- Felii de ceapă,
- Țelină,
- Mărar,
- 1 lingură de sare,
- 2 linguri de zahăr,
- 100 ml oțet de 9%,
- Frunză de dafin,
- Piper negru boabe,
- Boabe de muștar.
Mod de pregătire:
1. Pepenele verde (harbuzul) se spală și se taie felii.
2. Feliile de harbuz se aranjează într-un borcam de 3 litri și se adaugă: bucăți de morcov, felii de ceapă, țelină, mărar, 1 lingură de sare, 2 linguri de zahăr, 100 ml oțet de 9%, frunză de dafin, piper negru boabe, boabe de muștar.
3. Umplem borcanul cu apă și sterilizăm aproximativ 2 ore într-un vas cu apă.
4. După, capsăm capacele și lăsam borcanele învelite într-o păturică până se răcesc.
Poftă mare! Cu drag Veronica Ciochină
https://www.instagram.com/veronica_delices
×
Hai să fim prieteni
Aflați tot ce e mai important și util pentru familie: urmăriți foto reportaje, citiți articole cu specialiști autoritari, interviuri și recomandări ale mamelor cu experiență, treceri în revistă ale celor mai bune locuri și celor mai semnificative evenimente.
Alăturați-vă!
Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text
.