Dacă căutați de mai mult timp rețeta unor bezele de casă delicioase, atunci o găsiți mai jos. Rodica Berescu o prezintă cu drag.
Pentru bezele avem nevoie de:
- 200 gr de albuș de ou;
- 400 gr de zahăr;
- 1 lingură de suc de lămâie;
- 40 gr de amidon;
Pentru cremă:
- 1 cutie de frișcă vegetală;
- 200 gr de mascarpone;
- 2 linguri jumătate de zahăr pudră;
- Nuci de migdale mărunțite, coapte pe tigaie.
Pași de urmat:
- Punem la abur zahărul și albușul de ou, amestecând până se topește zahărul.
- Adăugăm sucul de lămâie și amestecăm cu mixerul 10 minute la viteza maximă.
- Cernem amidonul de porumb și amestecăm 2 minute (viteză mică, pentru a se încorpora).
- Facem coșulețele / bezelele (folosiți sac a poche) și le dăm la cuptorul preîncălzit la 100 grade, timp – 1 oră 40 minute (regim fără ventilare).
- Între timp, pregătim crema: amestecăm zahărul pudră, mascarpone și frișca îmrepună. Mărunțim nucile de migdale, apoi le coacem 3-4 minute pe o tigaie la foc mic.
- Când bezelele sunt gata, le scoatem din cuptor, le lăsăm să se răcească definitiv și la bază punem un pic de cremă, puțină dulceață, apoi migdalele și iarăși cremă. Dăm bezelele la frigidar.
Serviți cu drag! Semnat Mama_tiramisu https://www.instagram.com/mama_tiramisu/
×
Hai să fim prieteni
Aflați tot ce e mai important și util pentru familie: urmăriți foto reportaje, citiți articole cu specialiști autoritari, interviuri și recomandări ale mamelor cu experiență, treceri în revistă ale celor mai bune locuri și celor mai semnificative evenimente.
Alăturați-vă!
Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text
.