O rețetă care ne duce cu gândul la mare. Vedeți ce ingrediente sunt necesare, dar și cum se curăță corect midiile pentru a fi consumate. Într-un video de doar trei minute, Rodiac Berescu demonstrează cum se prepară midiile cu spaghete.
Avem nevoie de:
- 1, 8 kg midii;
- 800 gr. de roșii mici (cherry);
- 2 căței de usturoi;
- Sare;
- Pătrunjel;
- Spaghete.
Mod de preparare:
- Spălam roșiile și le tăiem în jumătăți.
- Curățim și spălăm doi căței de usturoi.
- Curățim midiile in apă rece și le lăsăm într-un bol cu apă, după care le punem la fiert. Se fierb la foc mediu, într-o cratiță cu capac. Periodic verificăm cum fierb acestea, amestecăm. Atunci când se deschid, oprim arăgazul și scoatem midiile din scoici (le punem într-un bol aparte).
Atenție!
Curățiți midiile neapărat în apă rece și de preferat sub jet de apă curgătoare, în caz contrar ele se deschid.
- Într-o tigaie unsă cu ulei de măsline, punem usturoiul și roșiile tăiate. Atunci când se prăjesc roșiile, scoatem coaja cu ajutorul unei furculițe și usturoiul. Adăugăm o cănuță mică de apă, sare și midiile. Lăsăm 10 minute la foc mic, amesecând periodic.
- Fierbem spaghetele și le adăugăm sosul de midii. Punem 3 linguri de ulei de măsline crud și amestecăm.
- La final presurăm pătrunjelul și servim cu plăcere.
Poftă mare! Cu drag, mama_tiramisu
×
Hai să fim prieteni
Aflați tot ce e mai important și util pentru familie: urmăriți foto reportaje, citiți articole cu specialiști autoritari, interviuri și recomandări ale mamelor cu experiență, treceri în revistă ale celor mai bune locuri și celor mai semnificative evenimente.
Alăturați-vă!
Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text
.