Articolul se referă la temele:

Midii cu spaghete0

Midii cu spaghete

O rețetă care ne duce cu gândul la mare. Vedeți ce ingrediente sunt necesare, dar și cum se curăță corect midiile pentru a fi consumate. Într-un video de doar trei minute, Rodiac Berescu demonstrează cum se prepară midiile cu spaghete.

Avem nevoie de:

  • 1, 8 kg midii;
  • 800 gr. de roșii mici (cherry);
  • 2 căței de usturoi;
  • Sare;
  • Pătrunjel;
  • Spaghete.

Mod de preparare:

  1. Spălam roșiile și le tăiem în jumătăți.
  2. Curățim și spălăm doi căței de usturoi.
  3. Curățim midiile in apă rece și le lăsăm într-un bol cu apă, după care le punem la fiert. Se fierb la foc mediu, într-o cratiță cu capac. Periodic verificăm cum fierb acestea, amestecăm. Atunci când se deschid, oprim arăgazul și scoatem midiile din scoici (le punem într-un bol aparte).
  4. Atenție! Curățiți midiile neapărat în apă rece și de preferat sub jet de apă curgătoare, în caz contrar ele se deschid.

  5. Într-o tigaie unsă cu ulei de măsline, punem usturoiul și roșiile tăiate. Atunci când se prăjesc roșiile, scoatem coaja cu ajutorul unei furculițe și usturoiul. Adăugăm o cănuță mică de apă, sare și midiile. Lăsăm 10 minute la foc mic, amesecând periodic.
  6. Fierbem spaghetele și le adăugăm sosul de midii. Punem 3 linguri de ulei de măsline crud și amestecăm.
  7. La final presurăm pătrunjelul și servim cu plăcere.


Poftă mare! Cu drag, mama_tiramisu

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu