Azi venim cu un desert minunat pregătit de Rodica Berescu (mama_tiramisu). Vedeți cum se prepară cel mai delicios flan de lapte!
Pregătim glazura de caramel:
- 120 gr de zahăr și 3 linguri de apă se pun într-o oală și se lasă la foc mic. Periodic amestecăm, până se topește zahărul. Atenție! Atunci când începe să se topească zahărul și capătă o culoare auriu-maronie luăm de pe foc și IMEDIAT răsturnăm caramelul pe tigaie și lăsăm compoziția să se prelingă uniform.
Pentru flan avem nevoie de:
- 7 ouă;
- 500 ml de lapte;
- 400 ml de lapte condensat.
Mod de preparare:
- Fierbem laptele cu 2 bucăți de coajă de lămâie;
- Batem ouăle (5 min. cu 2 linguri de zahăr), după care adăugăm laptele condensat, iar la final – laptele fiert.
- Amestecăm totul cu mixerul (4-5 min.) și turnăm compoziția peste caramel.
- Acoperim cu folie de aluminiu, punem pe o tigaie mai mare, adăugăm câteva pahare cu apă și dăm la cuptorul preîncălzit până la 190 gr, timp de 50 minute.
- Scoatem să se răcească, după care punem în frigider pentru cel puțin 2-3 ore. În final răsturnăm flanul cu fața în jos și servim.
Vedeți pas cu pas cum se prepară acest minunat desert:
Poftă bună! Cu drag Mama_tiramisu
×
Hai să fim prieteni
Aflați tot ce e mai important și util pentru familie: urmăriți foto reportaje, citiți articole cu specialiști autoritari, interviuri și recomandări ale mamelor cu experiență, treceri în revistă ale celor mai bune locuri și celor mai semnificative evenimente.
Alăturați-vă!
Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text
.