Articolul se referă la temele:

Flan de lapte0

Flan de lapte

Azi venim cu un desert minunat pregătit de Rodica Berescu (mama_tiramisu). Vedeți cum se prepară cel mai delicios flan de lapte!

Pregătim glazura de caramel:

  • 120 gr de zahăr și 3 linguri de apă se pun într-o oală și se lasă la foc mic. Periodic amestecăm, până se topește zahărul. Atenție! Atunci când începe să se topească zahărul și capătă o culoare auriu-maronie luăm de pe foc și IMEDIAT răsturnăm caramelul pe tigaie și lăsăm compoziția să se prelingă uniform.

Pentru flan avem nevoie de:

  • 7 ouă;
  • 500 ml de lapte;
  • 400 ml de lapte condensat.

Mod de preparare:

  1. Fierbem laptele cu 2 bucăți de coajă de lămâie;
  2. Batem ouăle (5 min. cu 2 linguri de zahăr), după care adăugăm laptele condensat, iar la final – laptele fiert.
  3. Amestecăm totul cu mixerul (4-5 min.) și turnăm compoziția peste caramel.
  4. Acoperim cu folie de aluminiu, punem pe o tigaie mai mare, adăugăm câteva pahare cu apă și dăm la cuptorul preîncălzit până la 190 gr, timp de 50 minute.
  5. Scoatem să se răcească, după care punem în frigider pentru cel puțin 2-3 ore. În final răsturnăm flanul cu fața în jos și servim.

Vedeți pas cu pas cum se prepară acest minunat desert:



Poftă bună! Cu drag Mama_tiramisu

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu