Articolul se referă la temele:

Indigestia, disconfort sau dureri în stomac după mâncare?0

Indigestia, disconfort sau dureri în stomac după mâncare?

Când avem indigestie?

Indigestie apare atunci când nu se produce digestia alimentară la nivelul tractului digestiv superior. În general apare cel mai frecvent în timpul sau imediat după masă. Indigestia este un simptom digestiv foarte frecvent, adesea confundat cu arsurile la stomac. Cel mai frecvent apare în urma meselor abundente, consumului de alcool în timpul mesei sau nerespectării regimului alimentar, alimentării neregulate sau iraționale, alimentației excesive, meselor bogate în alimente grase, condimentate sau în prăjeli.

Simptomele indigestiei variază ca intensitate de la un individ la altul. Unele persoane prezintă simptome ușoare cum ar fi senzație de greutate sau plenitutide deranjantă, disconfort în stomac și eructații (râgâieli) după masă, în timp ce alte persoane pot prezenta simptome mai grave, cum ar fi balonare, meteorism, vomă, senzație de arsură și dureri în stomac. Episoadele de indigestie pot trece rapid și pot reapărea frecvent, chiar zilnic. În cele mai multe cazuri simptomele de indigestie sunt asociate cu neajunsul enzimelor pancreatice eliberate din pancreas, rolul principal al cărora este digestia proteinelor, lipidelor și carbohidraților prin enzime produse, astfel favorizând procesul de digestie.

Pancreasul nostru reprezintă un organ vital, dar prea puțin se discută despre el față de inimă, ficat, creier, organe genitale. Pancreasul este după ficat, a doua glandă ca mărime din sistemul digestiv și fără de care nu se poate trăi. El este localizat în partea stângă a cavității abdominale, sub stomac.

Nerespectarea modului sănătos de viață, regimului alimentar, cât și consumul excesiv de alcool contribuie la exacerbarea bolilor cronice ale pancreasului, cum ar fi pancreatita cronică.

Pancreatita cronică ocupă un loc primordial printre maladiile tractului digestiv. Frecvența pancreatitei cronice variază în populație de la 0,2% pînă la 0,6%; la 100 000 de populație se înregistrează în an 7–10 cazuri noi de pancreatită cronică.

Din fericire simptomele indigestiei din cauza lipsei de enzime pancreatice se pot trata cu medicamente enzimatice, care ar trebui să îndeplinească mai multe cerințe, cum ar fi:

  • Enzimele trebuie fi protejate de distrugere printr-o membrană deoarece enzimele sunt sensibile la sucul gastric.
  • Medicamentul trebuie să aibă un conținut optimal de enzime pentru un efect mai bun.
  • Lipsa acizilor biliari și pepsine, deoarece pot avea un efect benefic asupra celor cu tulburări ale tractului gastro-intestinal.

<Mezym® îndeplinește toate aceste cerințe — fiind un preparat enzymatic de calitate Germană în 2 forme diferite care joacă un rol important în îmbunătățirea digestiei și reducerea durerii abdominale asociată cu insuficiența pancreatică exocrină. Mezym® forte conține un conținut optimal de enzyme pancreatice pentru îmbunătățirea digestiei, dar Mezym® forte 10.000 are conținutul mai ridicat de enzime pancreatice digestive în comprimate filmate gastrorezistente ce protejeaza enzime pancreatice de la distrugere în stomac. Mezym® nu conține acizi biliari și pepsine, deaceea poate fi administrat în tulburările tractului digestive cauzate de lipsa de enzime pancreatice.

Doar 2 comprimate Mezym® forte 10.000 asigură 20.000 unități de lipază pentru o digestie mai bună!

Mezym® se găsește în orice farmacie, fără prescripție medicală și se administrează câte 2-4 comprimate în timpul meselor.


Acesta este un medicament. Acest medicament se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresați-vă medicului sau farmacistului. Nr. de înregistrare Mezym® forte 17575 din 06.03.2012, Mezym® forte 10.000 17690 din 27.04.2012. MD-MEZ-05-2016 din 27.01.2016.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sănătate»

Articole populare a rubricii «Sănătate»