25 octombrie 2018

Afiș 25-31 octombrie: Petreceri de Halloween, șezătoarea gravidelor, festivalul Copăcel

Ultimele zile de octombrie vor fi și vesele, și groaznice. În capitală se vor organiza o mulțime de petreceri de Halloween, precum și ateliere de creație, curse, iarmaroace cu această tematică. Așadar, de pe 25 până pe 31 octombrie, bostanul este subiectul principal! Petreceți timpul liber util și interesant, alături de cei dragi.

25 octombrie, joi

16:00 Read for the record.

Academia Internațională pentru copii ”FasTracKids” invită toți copiii să participe la proiectul internațional anual ”Read for the record” și să bată un nou record pentru numărul de participanți la lectura colectivă! Joi,25 octombrie,seara, împreună cu 20 de copii din alte țări ale lumii, se va audia o poveste distractivă despre o fetiță ce iubea enorm sa viseze și, bineînțeles, copiii vor confecționa un artizanat de neuitat. Participarea este gratuită. Lecturile se vor efectua la ora 16:00 – în limba engleză, la 17:00 – în limba română și la 18:00 – în limba rusă.
Locul desfășurării: filialele ”FasTracKids”.

26 octombrie, vineri

15:00 Școala mea, filmul meu.

Proiecție de filme. OWH Studio, împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, vă invită la proiecția scurtmetrajelor documentare din cadrul proiectului ,,Școala mea, Filmul meu”. Veți viziona o colecție de filmulețe realizate de liceenii din nord, centrul și sudul țării. Cei 10 participanți, au fost ghidați pe tot parcursul proiectului de mentori de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Împreună cu mentorii, aceștia au surprins povești minunate despre liceul, gimnaziul, colegiul și comunitatea de unde vin.
Locul desfășurării: Centrul cultural ”Odeon”.
Adresa: str. M. Eminescu, 55.

15:45 Festivalul gravidelor.

Ediție specială a Șezătorii mamelor. Va avea loc un Festival al „burticilor” cu tematica - toamna și roadele ei. Dacă ești în așteptarea unui copilaș sau îți dorești unul, atunci acest eveniment la sigur este pentru tine (dar nu excludem și părinții). Teme: perioada de lăuzie cu medicul obstetrician-ginecolog Maxim Călăraș; pericolul metalelor grele din jucării; metode de tratament a conjunctivitei la copii prezentate de medicul oftalmolog Olga Tănase; cum avem grijă de urechiușele întregii familii – informație oferită de mediul ORL Lucia Cojocari; problema colicilor la copii; febra în infecțiile respiratorii virale; principalele beneficii ale înfășării copiilor.
Locul desfășurării: V-Continental Business Center.
Adresa: str. Cantemir, 5/4, etajul 2.

27 octombrie, sâmbătă

9:30 Conferință pentru femei: Lasă grijile și începe să trăiești.

În vâltoarea grijilor și a rutinei care stau în fața femeii zi de zi, în dorința de a aduce un suflu de schimbare și pentru a da un avânt de curaj în fața provocărilor, Doxa Deo Ea vine cu următoarea conferință anuală, ediția a 11-a. În cadrul celor 3 workshopuri: veți demasca zonele vieții în care îngrijorarea lovește cel mai mult, veți descoperi cum să dezvoltați o inimă mulțumitoare indiferent de circumstanțe; veți descoperi patru căi prin care puteți înfrunta îngrijorarea. Conferința va fi susținută de către invitatele speciale din SUA, Claudia Gandy, Beth Greer, Laura Christy, Michelle Ard.
Preț: 50 lei.
Locul desfășurării: Doxa Deo.
Adresa: str. Pușkin, 58.

10:00 Halloween Eco Local.

Toamna de aur devine Halloween pentru o zi la piața EcoLocal Farmers. La târg găsiți: bostani decorativi și pentru mâncare, dulciuri din dovleac, supă de dovleac, dovleci umpluți, prezentare gastronomică cu rețete din bostani, întreceri pentru copii și rostogolitul bostanilor, face paintig și multe altele.
Locul desfășurării: Kentford.
Adresa: str. Ștefan cel Mare, 202.

11:00 Master-class pentru copii ”Decorarea bostanilor de Halloween”.

Master-class predestinat copiilor cu vârste cuprinse între 5-10 ani. Picii sunt invitați să facă puțină artă. Locurile sunt limitate, prezența trebuie confirmată prin telefon.
Locul desfășurării: Tucano Coffee Brasil.
Adresa: str. Alexandru cel Bun, 91A.
Telefon: 0 600 0-40-48.

11:00 Halloween workshop: flori în dovleac.

În cadrul workshop-ului vă veți petrece interesant timpul liber, veți învăța să executați compoziții amuzante în bostănei, veți afla secretele păstrării florilor în vază.
Preț: 380 lei. Materialele necesare și florile sunt incluse în preț.
Adresa: str. Decebal, 139.
Telefon: 0 783 0-77-53.

12:00 Baby Hall vă invită la Halloween.

Petrecere grandioasă de Halloween. Este așteptată toată familia. Copiii și părinții vor alerga, sări, cânta și dansa. De asemenea, vor fi organizate master-classuri și concursuri, vor fi prezente animale instruite, clovni, interpreți de circ, jongleri etc.
Locul desfășurării: Baby Hall.
Adresa: str. Negruzzi, 2/4.

15:00 Workshop ”Diversificarea alimentară la sugari”.

La workshop sunt invitate mămicile cu copii de 4-10 luni. Seminarul va fi prezentat de Olga Gutium, consultantă superioară în alăptare. Evenimentul va fi prezentat în limba rusă, cu traducere în limba română (în caz de necesitate). Veți afla: cum începe diversificarea și cum îmbinăm diversificarea cu alăptarea; ce alimente și la ce vârstă sunt recomandate de OMS; cum organizăm diversificarea ca procesul să fie și pe placul copilului; cât adaugă în greutate copilul în această perioadă etc.
Locul desfășurării: Smart Start Kids Academy.
Adresa: str. N. Russo, 2/2.
Telefon: 0 691 1-61-86.

15:00 Halloween party – everybody is invited.

Copiii sunt invitați la petrecerea de Halloween, organizată într-o atmosferă groaznic de veselă. Cei prezenți vor avea parte de: surprize, concursuri, master-classuri, gustări, dansuri și ședință foto. Dress code tematic.
Preț: copil – 230 lei, copil+adult – 300 lei. Numărul de locuri este limitat.
Locul desfășurării: Mary Poppins Learning Centre.
Adresa: str. Dacia, 5.
Telefon: 0 601 9-15-85.

16:00 Master-class ”Cum creăm confort în casă?”.

Odată cu răcirea timpului, confortul în casă devine un trend. Sfaturile designer-ului Natalia Vavilina, prezentă la master-class, vă vor ajuta să creați o atmosferă caldă. Numărul de locuri este limitat.
Locul desfășurării: Art-Studio Amighen.
Adresa: str. Albișoara, 82/12.
Telefon: 0686 4-80-20.

17:00 Funny Halloween.

Un Halloween vesel cu: parada clovnilor nemaipomenit de amuzanți, mimilor și a eroilor din desene animate preferați de toți copiii. Programul mai include și un concurs al costumelor, iar copiii vor beneficia de dulciuri și multe surprize. Veniți costumați. Intrarea este liberă.
Locul desfășurării: CC ”Atrium”.

18:00 Hell Run by Naturalis 2018.

Hell Run by Naturalis este o cursă nocturnă, în care pot participa de la mic la mare, toți doritorii de mișcare și distracție! Singura condiție de care trebuie să țineți cont este alegerea ”echipamentului”: costumele de carnaval sunt obligatorii! Mini-maratonul de 4,2 km va fi ”bântuit” de creaturi înfricoșătoare care vă vor distra și vă vor umple cu dispoziție bună, iar pe lângă asta, de-a lungul traseului fiecare alergător va fi răsplătit cu dulciuri și cadouri din partea partenerilor!
Preț pentru participare: 100 lei.
Locul desfășurării: Grădina Botanică.

28 octombrie, duminică

7:00 Festivalul ”Copăcel”.

Unicul festival dedicat puieților de pomi fructiferi și materialului săditor. În program: târg de puieți de pomi fructiferi, iarmaroc țărănesc cu vânzarea produselor agricole locale și a bucatelor tradiționale, program artistic.
Locul desfășurării: s. Zaim, r. Căușeni.

9:00 Mami & Co Fair. Halloween 2018.

Eveniment organizat în susținerea producătorilor autohtoni și a produselor made in Moldova.
Locul desfășurării: Parcul Mezon.
Adresa: str. Moscova, 21.

10:00 Haloween Party.

În această duminică, la ”Aquaterra Sport School” va fi groaznic de vesel. Mâncare bună, distracții pe măsură și concursuri. La ora 10:00 va avea loc petrecerea pentru copii de 3-6 ani – ”Trolly Party”, iar la 13:00 – pentru vârsta 7-14 ani – ”Halloween Party”. Dress code: costume de Halloween.
Locul desfășurării: Aquaterra Sport School.
Adresa: str. Ginta Latină, 12/13.
Telefon: 022 85-05-50.

11:00 Academia culinară pentru copii.

Și în această duminică, la ”Oliva” copiii vor învăța meseria de bucătar. Cei mici vor prepara bucate gustoase alături de bucătar-șef, vom comunica, se vor distra și vor însuși practici reale în prepararea de bucate.
Locul desfășurării: Restaurant ”Oliva”.
Telefon: 0 697 3-67-74.

12:00 Petrecere de Halloween la ”Glamour Girls”.

O petrecere în stil halloween. Copiii se vor distra și masca cu ajutorul următoarelor proceduri: make-up groaznic de frumos, manichiură tematică, prezentare de modă, ședință foto, surprize delicioase.
Preț: 300 lei.
Locul desfășurării: Glamour Girls.
Adresa: str. Miron Costin, 18/1.

15:00 Seminar ”Relațiile în familie după apariția copilului”.

Seminar dedicat cuplurilor în așteptarea unui copil sau familiilor care deja se bucură de copii, prezentat de psihologul și consultantul în alăptare, Alina Șmurun. Se va discuta despre: caracteristicile comportamentului și dezvoltării copiilor nou-născuți; specificul psihologic al unei femei în perioada post –partum, caracteristicile psihologice ale unui bărbat după apariția unui copil în familie; dificultăți comune întâlnite la familii cu copil nou-născut; relații cu generația buneilor; crize familiare în perioada respectivă și modalități de a le depăși.
Locul desfășurării: Smart Start Kids Academy.
Adresa: str. N. Russo, 2/2.
Telefon: 0 691 1-61-86.

29 octombrie – 4 noiembrie

12:00-21:00 Halloween la Panda Kids.

Atmosferă ca în basme, distracție alături de personajele preferate și multă energie pozitivă. Oferiți copilului un halloween memorabil.
Locul desfășurării: Panda Kids.
Adresa: str. N. Testimițanu, 29/5.

30 octombrie, marți

17:30 Marș de comemorare – Ion și Doina Aldea-Teodorovici.

În data de 30 Octombrie începând cu orele 17:30 se va desfășura un marș de comemorare în memoria lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici. Marșul va începe de la statuia lui Ștefan Cel Mare și Sfânt pe strada Mitropolit Banulescu-Bodoni până la monumentul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici de pe strada Alexei Mateevici.

31 octombrie, miercuri

18:00 Halloween la Shopping Malldova.

De Halloween, Shopping MallDova este „bântuit” de fantome. Vino să descoperi lumea personajelor ciudate! Ediția aniversară, dedicată celor 10 ani de existență a Centrului Comercial, devine mult mai înfiorătoare și cu premii generoase pentru cei care vor avea curajul să vină la întâlnire cu cele mai malefice personaje din întreaga lume. Petrecerea „monstruoasă” va începe la ora 18.00, atunci când spiridușii vor înfrunta vrăjitoarele înfricoșătoare, vampirii, pirații, monștrii fioroși, stafiile și te vor ademeni să intri și tu în jocul lor. Micii vizitatori vor avea posibilitatea să se joace cu zombii sau cu spiridușii și vrăjitoarele bune de care au auzit doar în povești. Animatorii costumați înfiorător vor face poze cu cei mai îndrăzneți micuți, care se vor încumeta să dea ochii cu ei. Iar între orele 16.00-18.00 copiii vor avea posibilitatea să se transforme în personajele preferate în cadrul atelierelor de body-art.
Adresa: str. Arborilor, 21.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 233
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.