Toamna începe cu evenimente interesante și utile pentru toată familia, de la mic la mare. Așadar, dacă încă nu v-ați planificat primul week-end al lunii septembrie, noi vă venim în ajutor. Vă prezetăm lista celor mai atractive evenimente la care puteți merge cu familia în perioada 5-11 septembrie, la Chișinău și nu numai.
5 septembrie, joi
20:00 Proiecția filmului "Călărași — un ținut la poarta Raiului".
Proiecția specială a filmului etnografic „Călărași – un ținut la poarta raiului”, regizor Dumitru GROSEI — unul din cei mai importanți reprezentanți ai filmului artistic independent din Republica Moldova. Evenimentul va continua cu un program folcloric prezentat de Ansamblul „Ștefan Vodă”, conducător și interpret, Artist al Poporului Tudor Ungureanu și Formația folclorică "Renașterea" din or. Călărași.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.
Adresa: str. M. Kogălniceanu, 82.
6 septembrie, vineri
11:00 Master-class de confecționare a păpușilor din lână.
Coordonator — Olga Grigorieva, pedagog. La master-class puteți participa împreună cu copilul, dar acesta trebuie să fie mai mare de 7 ani. Toate materialele necesare pentru confecționarea păpușii se oferă gratuit. Atelierul este organizat cu scop caritabil.
Adresa: str. Florilor, 12/3.
14:00 Vernisarea expoziției "În două lumi".
25 de istorii germane. Comunitățile germane din diasporă”. Expoziția reunește informații despre diaspora germană din diferite țări ale continentului european. Prin intermediul textelor și imaginilor sunt prezentate proiectele actuale în care participă germanii, preocuparea lor pentru păstrarea limbii, religiei, tradițiilor și amintirilor familiale, activitățile educaționale, manifestările culturale ș.a.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.
Adresa: str. M. Kogălniceanu, 82.
7 septembrie, sâmbătă
13:00 Yoga and music fest 2019.
La festival vă așpeaptă cursuri de master de hatha și acro yoga, yoga pentru copii, meditație, lecții de filozofie, mantra yoga și kirtane. Totodată, veți avea posibilitate să: cunoașteți instrumente muzicale, să cântați mantre și kirtanel, să audiați un concert de muzică meditativă, să gustați din mâncăruri vedice etc. Intrare liberă, donați atât cât doriți.
Locul desfășurării: Parcul Dendrariu.
17:00 Trodelmarkt.
La Tryudik copiii vând jucării și cărțile de care nu mai au nevoie. Este foarte distractiv să fii vânzător real, lucrurile de care nu mai are nevoie copilul vor face fericit pe altcineva, piciul poate câștiga bani pentru a-și realiza un vis, copilul învață să păstreze resursele Planetei și să reducă cantitatea de gunoi de pe ea, dar și să gestioneze singur banii.
Taxă organizatorică: pentru cei care achita participarea pana la ora 19.00 vineri 6.09.2019 — 50 de lei. In ziua evenimentului — 70 lei.
Locul desfășurării: Parcul Valea Morilor.
8 septembrie, duminică
11:00 Bucurie în mișcare.
Festivalul "Bucurie în Mișcare" revine la cea de-a IV-a ediție. Programul se anunță a fi unul dinamic, cu multe jocuri, competiții, distracție și muzică bună. La eveniment este așteptată toată lumea care iubește mișcarea. Pe lângă spațiile clasice precum zona de joacă, zona de relaxare, masterclass-uri pentru copii, catering, scena cu numere artistice și demonstrații sportive, organizatorii vor dedica și un spațiu jocurilor pentru adulți, implicând astfel toți copii de la 4 la 99 de ani în cea mai bucuroasă caravană de promovare a mișcării în comunitate. Seara va fi culminată de un concert de suflet, alături de Moldovan National Youth Orchestra, Adrian Ursu și alți interpreți îndrăgiți.
Locul desfășurării: Parcul Dendrariu.
12:00 Oriental Express — Yardsale.
În program: bazar indian, belly dance și alte dansuri orientale, sesiune foto în sari indiană, prăvălia cu dulciuri turcești, expoziție fotografică a Ecaterinei Rîbaleova, bucătărie vedică, Yoga pentru toate vârstele, atelier de mandala, chaihana și kafana, Lulea, kebab și șașâc. Așadar, toate culorile Orientului apropiat și îndepărtat le îmbrățișăm pe durata unei singure zile.
Preț: 10 lei — taxa de intrare la muzeu + 50 lei — intrarea în curte. Copiii până la 12 ani și pensionarii au accces gratuit.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.
Adresa: str. M. Kogălniceanu, 82.
15:00 Seminar "Somnul copiilor — așteptări și realitate".
Ce este somnul și de ce e nevoie de el, diferențele dintre somnul unui copil și al unui adult, somnul la gravide și femeile care alaptează, cum evoluează și se schimbă somnul copilului până la 3 ani, securitatea somnului, situații de criză, somnul după regimi sau la cerere, învățăm copilul să adoarmă - aceste și alte subiecte vor fi aborfate în cadrul seminarului.
Participarea la seminar are loc contra unei contribuții benevole.
Telefon: 0 691 1-61-86.
10-15 septembrie
12:00 Festivalul internațional de film documentar ”Modox”.
Festivalul este deja la a IV-a ediție. "METAMORFOZE" — tema festivalului din acest an — este ofertantă pentru dezbaterile publice și se va reflecta în mesajele principale pe care le transmit filmele. Timp de 6 zile, ai acces liber la vizionarea a 18 lungmetraje și 12 scurtmetraje de talie internațională, care au adunat numeroase premii în palmares. La final de proiecții, creatorii din spatele peliculelor — regizori talentați veniți din toate colțurile lumii – și cineaști locali te vor invita la o discuție sinceră și inspirațională.
Locul desfășurării: Cahul.
Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text
.