Aveți câteva zile libere și ați vrea să le petreceți interesant, dar și util? Vă prezentăm detalii despre evenimentele organizate la Chișinău în perioada 11-15 iulie, la care ați putea merge cu toată familia, de la mic la mare. Odihnă frumoasă!
11 iulie, joi
16:00 Master-class ”Crearea propriul joc 3D în Kodu”.
Master-class gratuit pentru copii de 8-14 ani. Programul include: elemente de bază necesare pentru crearea jocului, cum să construiești în echipă un orășel creativ, cum să programezi un personaj să îndeplinească o acțiune finită, cum analizăm acțiunile personajelor în raport cu alte obiecte, cum adăugăm timer și punctaj pentru îndeplinirea unor condiții dorite.
Locul desfășurării: Junior STEP IT Academy.
Adresa: str. Decebal, 139.
12 iulie, vineri
11:00 Seminar ”Tot ce trebuie să știți despre asistența de urgență la copii”.
Medic la unitatea de urgențe, Natalia Plenis va vorbi părinților despre siguranța în casă, febra la copii, căldură și soare, deshidratarea copiilor, boli ale copiilor și mamelor care necesită consult medical obligatoriu, metode de vindecare nemedicamentoase. La fel, Natalia va oferi date de contact ale spitalelor și serviciilor, la care vă puteți adresa cu copilul după asistență medicală de urgență sau consult medical. La eveniment puteți veni cu copiii.
Locul desfășurării: Organizația ”Mama fericită”.
Adresa: str. Florilor, 12/3.
18:00 Master-class cu Veaceslav Ignateco. Peisaj.
Master-classul reprezintă o posibilitate unică nu doar de a obține abilități practice, ci și de a vă cufunda în lumea fascinantă a picturii. Aflați secretele unui pictor renumit, primiți răspuns la întrebări despre culori și vopsele, aflați legile fundamentale ale desenului și picturii, cunoaște cele mai diferite tehnici ale artei plastice. În cadrul atelierului, veți învăța să pictați natura în ulei, să alegeți corect culorile și să le amestecați, să identificați compoziția, să înțelegeți lumina și umbra în peisaj etc.
Preț: 470 lei. Include: toate materialele - pânza 40x50 sau 50x60, pensule, vopsele, ceai sau cafea.
Locul desfășurării: Art-studio ”Șapte culori ale fericirii”.
Adresa: str. Pușkin, 12.
Telefon: 0 693 7-05-18.
13 iulie, sâmbătă
10:00 Kids Triathlon Triumph 2019.
Campionatul de triatlon pentru copii, care combină disciplinele de înot, ciclism și alergare. Evenimentul sportiv este organizat în cadrul campionatului anual de triatlon în aer liber „Triathlon Triumph”. Participanții urmează să facă față probei de înot de 200 de metri, cursei de ciclism de 2,5 km și cursei de alergare de 1 km.
La campionat pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 15 ani.
Locul desfășurării: Parcul Valea Morilor.
10:00 Iarmaroc caritabil.
La iarmaroc găsiți: îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, cărți, jucării, articole hand-made și multe altele – toate la prețuri reduse. Orice doritor poate dona lucruri, de care nu mai are nevoie (îi sunt mari sau mici, își dorește altele, îi sunt inutile etc). Toți banii acumulați vor fi oferiți pentru tratamentul unui băiețel de 5 anișori, ce suferă de o maladie gravă.
Adresa: str. Alecu Russo, 15.
14 iulie, duminică
9:00 Tainele cartierului Mitropiliei.
Istoria clădirii – existentă și care nu s-a păstrat, istoriile oamenilor, care au lucrat aici, istoria orașului și a țării noastre. Timp de trei ore, ghidul Alexandru Pavlov vă va deschide tainele cartierului Mitropoliei.
Preț: 50 lei.
Locul întâlnirii: Monumentului lui Ștefan cel Mare.
14:30 Masala Evening & Dance Party.
O seară de dans pentru toți doritorii. Vă așteaptă: masala delicioasă și biscuiți cu preziceri, desene cu henna realizate de Anna Frolova, acompaniament muzical de Marta Gynku (flaut) și Eugeniu Floca (chitară, darbuka), și dansuri.
Locul desfășurării: Art Labyrinth.
Adresa: str. Șciusev, 103.
Telefon: 0 798 0-99-49.
15 iulie, luni
10:00 Expoziția temporară ”Printre afișe și instrumente muzicale”.
Expoziția „Printre afișe și instrumente muzicale” este rezultatul cercetării și valorificării colecției de afișe și instrumente muzicale din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a Moldovei. Este o expoziție de pionierat, or colecția de afișe muzicale este expusă pentru prima dată și are drept scop familiarizarea publicului cu evoluția afișului muzical ca suport publicitar cu valoare documentară și artistică, dar și ca operă de artă.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Istorie a Moldovei.
Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text
.