Articolul se referă la temele:

Focaccia cu maia (drojdie de casă)0

Focaccia cu maia (drojdie de casă)

Focaccia este un fel de pâinică italiană. Este foarte gustoasă cu orice topping sau simplu – doar cu ulei de măsline și puțină sare de mare. Veronica Ciochină ne-a prezentat deja o rețetă de focaccia, iar de această dată ne dezvăluie secretul unei focaccia cu maia, adică cu drojdie de casă.

Să nu pierdem timpul și să trecem la rețeta propriu zisă.

Așadar:

100 gr maia (starter, apă și făină albă în proporții 1:1:1). Lăsăm pentru 6-8 ore, eu las peste noapte.

Pentru aluat: 520 gr făină cernută, 10-12 gr sare, 440-450 gr apă, câteva linguri de ulei de măsline, maia și sare.

Se amestecă bine și se adaugă făina.

Cu spatula amestecăm bine, pune într-un bol uns cu ulei, acoperim și lăsăm aproximativ 30 min.

Facem prima împachetare, peste încă 30 minute repetăm încă o împachetare.

Tava o ungem cu ulei, punem aluatul și ungem cu puțin ulei. Acoperim tava cu folie și lăsăm aluatul aproximativ 3-4 ore.

După aceasta punem ulei de masline și cu ajutorul degetelor facem adâncituri în aluat, topping după preferințe.

Coacem la 220 gr, aproximativ 25 minute.

Nu pierdeți timpul, încercați această rețetă și umpleți casa cu miros plăcut de pâine coaptă! Cu drag, Veronica Ciochină.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu