Articolul se referă la temele:

Top 5 idei de rețete speciale pentru masa de Revelion0

Top 5 idei de rețete speciale pentru masa de Revelion

”Ce să pregătesc de Anul Nou?” sau ”Cu ce bucate să-mi surprind familia în noaptea de Revelion?” – cea mai populară întrebare pe care și-o adresează gospodinile în luna decembrie. Pe Familia.md găsiți multe rețete deosebite, iar aici am selectat cele mai potrivite idei pentru masa din noaptea dintre ani.

Așadar, 5 rețete pentru un meniu de Revelion acasă:

1. Ruladă din carne tocată

Ingrediente:

  • 450 carne tocată (de pasare, de porc, de vită de care doriți);
  • 3 linguri mari de parmezan;
  • Piper negru măcinat;
  • Sare la gust;
  • Patrunjel (la dorință);
  • 300 gr de prosciutto crudo (șuncă crudă);
  • 3 ouă;
  • 4-5 rondele de scarmozza affumicata-e u. Brânză italiană. Nu e obligatoriu, și fără aceasta rulada este gustoasă.

Modul de preparare pas cu pas și rețeta video, vedeți aici.

2. Sărmăluță rumenită la cuptor

Rețeta:

  • Întâi de toate pregătim umplutura, exact ca pentru sarmale — ceapă, morcov, cărniță tocată mărunt, sare, mirodenii, mărar și orez (eu am pus cu crupe de grâu în amestec).
  • Se aranjează frunze de varză murată în forma pentru chec unsă cu puțin ulei.
  • Se pune umplutura, deasupra se învelește cu varză. La dorință, puteți adăuga și în interior varză taiată mărunt.
  • Se toarnă deasupra sos de roșii sau pastă de roșii ( 2 linguri) cu o cană de apă. Pe parcurs, la necesitate mai puteți turna apă (fierbinte).
  • Învelim cu folie de aluminiu sau punem un capac și dăm la cuptor (temperatura — 180 gr). La final scoatem folia și lăsăm se se rumenească varza.

Vedeți aici detalii

3. Tartă sărată cu Ricotta și Spanac

Ingrediente:

  • 200 gr de spanac;
  • 200 gr de ricotta (brânză de vaci);
  • 100 gr de parmezan;
  • aluat fraged (2 bucăți);
  • 2 ouă.

Iar modalitatea de preparare, vedeți aici.

4. Salată cu Iceberg

Ingrediente:

  • Măsline grecești;
  • Salată Icebreg;
  • Roșii (sau cherry);
  • Cașcaval fetta;
  • Țelină;
  • Pătrunjel proaspăt;
  • Origano;
  • Ulei de măsline.

Aici vedeți detalii despre modul de preparare.

5. Clătite cu aromă de portocale

Ingrediente:

  • 1 l lapte;
  • 200 ml apă minerală;
  • 8 -10 ouă;
  • zahăr dupa gust;
  • 12 linguri pline pline cu făină;
  • 5 lingurițe de ulei și 5 de unt;
  • un praf de sare;
  • suc de la jumătate de portocală;
  • coaja rasă fin de portocală.

Cum să le umpleți, vedeți aici.

Iar dacă căutați și rețete ușoare de biscuiți pe care să-i coaceți împreună cu picii, accesați acest articol.

Sărbători fericite!

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu