”Ce să pregătesc de Anul Nou?” sau ”Cu ce bucate să-mi surprind familia în noaptea de Revelion?” – cea mai populară întrebare pe care și-o adresează gospodinile în luna decembrie. Pe Familia.md găsiți multe rețete deosebite, iar aici am selectat cele mai potrivite idei pentru masa din noaptea dintre ani.
Așadar, 5 rețete pentru un meniu de Revelion acasă:
1. Ruladă din carne tocată
Ingrediente:
- 450 carne tocată (de pasare, de porc, de vită de care doriți);
- 3 linguri mari de parmezan;
- Piper negru măcinat;
- Sare la gust;
- Patrunjel (la dorință);
- 300 gr de prosciutto crudo (șuncă crudă);
- 3 ouă;
- 4-5 rondele de scarmozza affumicata-e u. Brânză italiană. Nu e obligatoriu, și fără aceasta rulada este gustoasă.
Modul de preparare pas cu pas și rețeta video, vedeți aici.
2. Sărmăluță rumenită la cuptor
Rețeta:
- Întâi de toate pregătim umplutura, exact ca pentru sarmale — ceapă, morcov, cărniță tocată mărunt, sare, mirodenii, mărar și orez (eu am pus cu crupe de grâu în amestec).
- Se aranjează frunze de varză murată în forma pentru chec unsă cu puțin ulei.
- Se pune umplutura, deasupra se învelește cu varză. La dorință, puteți adăuga și în interior varză taiată mărunt.
- Se toarnă deasupra sos de roșii sau pastă de roșii ( 2 linguri) cu o cană de apă. Pe parcurs, la necesitate mai puteți turna apă (fierbinte).
- Învelim cu folie de aluminiu sau punem un capac și dăm la cuptor (temperatura — 180 gr). La final scoatem folia și lăsăm se se rumenească varza.
Vedeți aici detalii
3. Tartă sărată cu Ricotta și Spanac
Ingrediente:
- 200 gr de spanac;
- 200 gr de ricotta (brânză de vaci);
- 100 gr de parmezan;
- aluat fraged (2 bucăți);
- 2 ouă.
Iar modalitatea de preparare, vedeți aici.
4. Salată cu Iceberg
Ingrediente:
- Măsline grecești;
- Salată Icebreg;
- Roșii (sau cherry);
- Cașcaval fetta;
- Țelină;
- Pătrunjel proaspăt;
- Origano;
- Ulei de măsline.
Aici vedeți detalii despre modul de preparare.
5. Clătite cu aromă de portocale
Ingrediente:
- 1 l lapte;
- 200 ml apă minerală;
- 8 -10 ouă;
- zahăr dupa gust;
- 12 linguri pline pline cu făină;
- 5 lingurițe de ulei și 5 de unt;
- un praf de sare;
- suc de la jumătate de portocală;
- coaja rasă fin de portocală.
Cum să le umpleți, vedeți aici.
Iar dacă căutați și rețete ușoare de biscuiți pe care să-i coaceți împreună cu picii, accesați acest articol.
Sărbători fericite!
×
Hai să fim prieteni
Aflați tot ce e mai important și util pentru familie: urmăriți foto reportaje, citiți articole cu specialiști autoritari, interviuri și recomandări ale mamelor cu experiență, treceri în revistă ale celor mai bune locuri și celor mai semnificative evenimente.
Alăturați-vă!
Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text
.