Articolul se referă la temele:

Tații și aceste ... 10 întrebări cu sens ale părinților de adolescenți adresate lor înșiși0

Tații și aceste ... 10 întrebări cu sens ale părinților de adolescenți adresate lor înșiși

Mulți părinți se plâng pe faptul că copilul nu are încredere în ei, nu le destăinuie secretele, nu vrea să le povestească ce se întâmplă în viața lui personală.

În asemenea moment, oare ați pierdut încrederea copilului propriu? Cel mai probabil, aceasta s-a întâmplat din motiv că părinții nu s-au ținut de o promisiune, n-au fost onești față de copil.

Bineînțeles, în așa situație, o mare parte dintre sfaturi sunt banale: trebuie să fim loiali cu copilul, să manifestăm interes sincer față de el, să petrecem timpul cu el ...

Și fără aceste acțiuni elementare nu vom reuși nimic, relații bazate pe încredere nu se vor stabili.

Încercați să vă adresați câteva întrebări cu sens. Probabil acestea vă vor îndruma, astfel încât să reușiți să construiți o relație bazată pe încredere.

  1. Cum aș vrea să fie copilul meu? Cât de mult coincide această dorință cu felul în care se vede el pe sine însuși? Oare l-am întrebat pe el?
  2. Cât de des îi ofer posibilitatea să-și asume vreo responsabilitate, să ia decizii de sine stătător? Sunt pregătit pentru faptul că copilul meu va crește?
  3. Spațiu personal, dispune oare copilul meu de un asemenea spațiu?
  4. Cum îmi critic copilul? Fac glume pe seama lui, strig la el, îi vorbesc cu sarcasm și dispreț? Adesea aceasta îl înjosește?
  5. Cât de des, în întrebările pe care le adresez eu, evident se conține deja răspunsul cu o acuzație, ură? De exemplu, ”de ce ai venit atât de târziu ieri” sau ”cine a stricat aceasta”?
  6. Se simte oare copilul meu în siguranță? Cât de încrezut sunt de aceasta?
  7. Îmi îmbrățișez și alint copilul des?
  8. Dacă am greșit, îi cer oare iertare, îmi recunosc greșelele în fața copilului?
  9. Poate oare copilul avea încredere în mine? Dacă el va recunoaște că a făcut ceva contrar interdicției, îl voi pedepsi pentru faptul că nu a fost ascultător și îl vor lăuda pentru sinceritate?
  10. Îmi ascult oare copilul, atunci când el e dispus să-mi povestească ceva? Și, în genere, cât de des îi acord atenție?

V-au determinat aceste întrebări importante să revedeți relația cu copilul? Mai adresați-vă o întrebare: oare pot schimba tot în relația cu copilul și sunt pregătit pentru schimbări?

Adresați-vă mai des asemenea întrebări și viața va prinde culoare, va fi mai puțină rutină, și mai multă creativitate și fericire.


Oleg Onila

Oleg Onila, activează în domeniul psihologiei din anul 2001. Temele pe care le abordează: autodeterminarea, căutarea de sine, realizarea personală și profesională, autoaprecierea, incertitudinea, circumstanțe dificile de viață, crize personale, "obstacole" psihologice față de schimbări, reguli și programe "nocive", relații (în cuplu, în familie, la serviciu), singurătatea etc. Consultații individuale se oferă în incinta centrului psihologic "Psychology Prof".

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Oleg Onila — psiholog Tel.: 079 68-24-92 (viber) www.psytv.pro

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Psihologi»

Articole populare a rubricii «Psihologi»