Articolul se referă la temele:

Testele de sarcină — evaluarea pieţii din Moldova1

Pentru început haideţi să vedem ce este un test de sarcină, cum funcţionează şi de ce depinde rezultatul acestuia.

Cum funcționează?

Testele de sarcină sunt aidoma "probei de foc", dacă vă mai amintiți de această probă de la lecțiile de chimie din școală. Este, de fapt, o fâșie de hârtie impregnată cu o substanță specială. În urina femeilor gravide se formează un anumit hormon — gonadotropina corionica umană (HCG). Prin contactul cu banda de testare are loc o reacție chimică — apare linie colorată. De ce pe teste sunt două linii? Prima — linia de control, aceasta reactionează la orice urină şi este necesară pentru a verifica validitatea testului. Dar a doua linie apare numai în cazul în care în urină este prezent HCG.

Când trebuie să faci un test de sarcină?

Majoritatea producătorilor de teste indică în prospect că acestea trebuie făcute nu înainte de o zi întîrziere a mestruaţiei. În unele cazuri, ei declară că testul se poate face cu 4 zile înainte de presupusa întîrziere.

Se întîlnesc şi domniţe dornice de a "uda" aceste benzi înainte de acest termen. Aceasta nu le dă nimic, în afară de îndoială şi emoţii în plus. Credeţi-i pe producători — ei ştiu ce vorbesc, aveţi răbdare, aşteptaţi ziua potrivită, mai bine zis dimineaţa, or anume dimineaţa e perioada cea mai potrivită pentru colectarea urinei pentru test.

Testele greşesc vreodată?

Veridicitatea testelor este destul de mare, ajungînd, în funcție de producător, pînă la 95% — 99%. Cu toate acestea, testele sunt uneori incorecte.

Rezultate fals negative (sunteți gravidă, iar testul nu a arătat) pot apărea atunci când:

  • ați făcut testul prea devreme (în urină nu este suficient HCG);
  • aţi băut prea mult lichid şi aţi fost la weceu în mai puţin de 4 ore înainte de a face testul (concentrația de HCG în urină a scăzut);
  • aţi folosit testul greșit (trebuie să urmaţi cu strictețe instrucțiunile);
  • sarcina este extrauterină (teste nu întotdeauna o arată, sau o arată mai tîrziu).

Rezultate fals pozitive (nu sunteţi însărcinată, iar testul arată contrariul) pot apărea atunci când:

  • luaţi preparate hormonale;
  • aveţi careva afecţiuni ale organelor interne.

În orice caz, dacă menstruaţia nu vine la timp, indiferent de rezultatul testului, consultaţi de urgenţă un doctor. Dacă sunteți însărcinată și vă doriţi acest copil — medicul vă va da o mulțime de sfaturi pentru perioada de sarcină. În cazul în care aceasta este o sarcină nedorită, de care sunteți hotărîtă să scăpaţi — în stadii incipiente se poate face avort medical, este mai puțin traumatizant pentru organism. Pacientele care au o sarcină extrauterină — trebuie să consulte un doctor, deoarece această stare dăunează grav sănătăţi. La fel trebuie să consultaţi un medic dacă nu sunteţi însărcinată, dar testul a fost pozitiv.

Tipuri de teste de sarcină

Există 4 tipuri de teste:

  1. Test-bandă. Cea mai ieftină şi compactă formă, este, așa cum sugerează și denumirea — o bandă cu un strat special de substanță. Această bandă se cufundă într-un recipient cu urină recent colectată dimineață. După o perioadă stabilită de timp (este indicat în prospect), uită-te la test: 1 linie — nu sunteţi gravidă, 2 linii — sunteți gravidă.
  2. Test de tip planşetă. Este la fel ca și primul, doar că fâșia de hârtie este într-o carcasă din material plastic. Acest timp de test este mai scump decît primul, dar şi mult mai plăcut în utilizare. În set este o pipetă, cu care se recrutează urina din recipient și se picură într-o fereastra specială. Rezultatul este evaluat în același mod ca și la primul test. Avantajul acestui test este că fereastra este închisă și îl puteți pastra ca amintire sau ataşa la albumul copilului.
  3. Test cu jet de urină. Acest test este util pentru studierea în "condiții de teren", adică atunci când nu se poate colecta urină în recipient. Se pune pur și simplu sub jetul de urină, fără alte acțiuni suplimentare. Pentru acest comfort, va trebui să plătiţi mai mult.
  4. Test electronic. Cel mai scump dintre toate opțiunile. Este diferit, în sensul că nu are nici linie și apare o inscripţie clară "gravidă" sau "nu gravidă". Un astfel de test este potrivit femeilor emotive, care din cauza emoţiilor nu pot spune dacă au văzut sau nu a doua linie, căci de multe ori aceasta nu este foarte clară. În cazul testului electronic — nu va fi nici o îndoială.

Prețurile pentru testele de sarcină în farmaciile din Moldova

Nu este o problemă să cumperi în Moldova un test de sarcină. Ele se găsesc în orice farmacie, iar preţurile sunt pentru buzunarul fiecăruia.

Cele mai frecvente teste sunt Testele-bandă şi cele de Tip planşetă (acestea sunt puţin mai scumpe).

Prețul pentru "benzi", începe cu un 4 lei — testele «Убедись», "Insure" fabricate în Rusia.

Urmează marca "Caga" 2 benzi a cîte 21 de lei, benzile franceze "BB TEST" de 23 de lei și "Exacto Test" de 25 lei, benzile "Barza", făcute în SUA — costă 26 lei, testele germane "FrauTest" de cca 38 lei şi testul stilou "Barza" de 50 lei.

Atenție: Cumpăraţi teste doar din farmacii, verificați data expirării, vă rugăm să citiți cu atenție prospectul, respectaţi-l cu stricteţe şi utilizaţi urina de dimineaţă — atunci veți obține rezultatele cele mai fiabile .

Sursa: Интернет-портал Semia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Tag-uri:

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Planificare»

Articole populare a rubricii «Planificare»