Practicarea sportului din frageda copilărie schimba modul de viață al micuților. Argumente pro și contra.0

Materialul partenerilor 21 octombrie 2020 655
Practicarea sportului din frageda copilărie schimba modul de viață al micuților. Argumente pro și contra.

Orice părinte știe că sportul este esențial pentru buna dezvoltare și creștere a copilului. Aptitudinile dobândite în timpul antrenamentelor au impact încă din primii ani de viață și rămân a fi utile chiar și la maturitate. Cu toate acestea, în ultimul timp, se poate observa printre printre părinți și grădinițele private din Chișinău tendința de a pune un mai mare accent pe activitățile de studiu, neglijându-le pe cele fizice. Dar, cât de corectă este o astfel de abordare și cum să găsim echilibrul?

Cum sportul influențează viața copilului tău?

Sportul joacă un rol important nu doar în dezvoltarea fizică a copilului, dar și în constituirea calităților psihice și comportamentale. Astfel, prezența acestuia în programul micuțului este esențială, iar un ajutor în acest sens este grădinița privată, de la Ciocana și Botanica, Star Kids. Aici, orarul zilnic este creat în baza echilibrului dintre elementele esențiale pentru dezvoltarea copilului - sport, învățământ și sănătate. Cu siguranță, toate acestea se află într-o relație de interdependență, dar care este influența preponderentă asigurată de activitatea fizică?

  • Sănătatea mai bună și imunitate mai puternică. A fost demonstrat că sănătatea copiilor în mare parte depinde de activitatea fizică, întrucât aceasta ajută la prevenirea și tratarea multor boli. Totodată, sportul aduce o stare de fericire și împlinire copiilor.
  • Perseverență și încredere în sine. Pentru a obține rezultate în sport, nu trebuie să te lași bătut. Același lucru este valabil și în viață, iar odată ce a fost însușit, nimic nu va opri copilul tău în atingerea scopurilor propuse.
  • Energice și motivație. De asemenea, datorită exercițiilor regulate dimineața, copilul va fi mai energic pe parcursul întregii zile. Un experiment a arătat că dintre două persoane care trebuie să facă aceeași cantitate de sarcini, mai repede se descurcă cu ele cea care a făcut gimnastică. La centrul de dezvoltare pentru copii, din Chișinău, Star Kids, fiecare zi începe cu 15 minute de exerciții, pentru tonifierea corpului și creierului.
  • Capacitate de însușire și concentrare mai bună. Psihologii au efectuat un studiu cu două grupe de copii, care aveau program de învățământ identic și nivel de reușită similar. Odată ce una dintre clase a început să facă exerciții zilnic, câte 10 minute, rezultatele la ore au crescut, spre deosebire de cealaltă grupă. Sa observat o implicare și concentrație mai bună în timpul lecțiilor.

Cum poate fi combinat studiul cu sportul?

În procesul de formare a copilului este important să identificăm un punct de mijloc între educație, sport și distracție. Astfel, copilul va crește într-un mediu armonios și benefic pentru dezvoltarea sa multilaterală. Prin urmare, părinții și instituțiile de educare trebuie să contribuie în comun la crearea acestor condiții.

Grădinițele, de regulă, au un program prestabilit, pe care îl urmăresc micuții. Acesta trebuie să includă: ore de studiu, activități de creație, antrenamente sportive, perioade pentru joacă și odihnă. Cu alte cuvinte, orarul trebuie să fie unul divers, întrucât copii se plictisesc rapid și sunt plini de energie, iar alternarea diferitor activități îi ajută să rămână interesați și să însușească diverse abilități. De exemplu, la Star Kids, grădinița privată din Chișinău, Ciocana, orarul săptămânal include gimnastică, plimbări, lecții de dans, muzică, rusă și engleză, antrenamente de înot, ore de desen, joacă și alte activități benefice dezvoltării copiilor.

În timpul pe care micuțul îl petrece cu familia, părinții trebuie să fie un exemplu al modului activ de viață. Astfel, copilul va prelua deprinderile pe care le-a văzut acasă și va fi mult mai predispus să facă sport la maturitate. În plus, e necesar ca adulții să se asigure că dozează corect timpul în care copilul petrece timp în aer liber, la terenul de joacă, și cel pe care îl petrece cu scop educativ. Sportul poate deveni un mod de relaxare și odihnă, odată ce a fost perceput așa încă din primii ani de viață.

Sportul este esențial pentru buna creștere și formare a copilului. Acesta poate schimba viața doar în sensul pozitiv al cuvântului, atât timp cât este făcut cu plăcere și în măsura posibilităților micuțului.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «De la 3 la 7 ani»

Articole populare a rubricii «De la 3 la 7 ani»