13 мая 2015 г.

Афиша 13-19 мая: Ночь музеев, средневековый фестиваль в Сороках, день семьи

У вас уже есть планы на конец этой недели? Если еще нет — ознакомьтесь с нашей афишей. На этой неделе вас ждет масса полезных и интересных событий. Не пропустите!


Сейчас перед вами — еженедельная афиша, в нее мы включаем текущие, разовые события недели. Также у нас есть ежемесячная афиша — в ней вы найдете информацию о театрах, кинотеатрах, выставках и других «постоянных» развлечениях.

12-18 mai

Festivalul Internațional de Film Documentar "Cronograf 2015".
Anul acesta se desfășoară a XII-a ediție a festivalului Cronograf. Una dintre noutățile ediției, este faptul că proiecții vor avea loc în șase locații din Chișinău concomitent. Locația prinicpală fiind Centrul cultural Odeon. Totodată, vor fi și proiecții în aer liber, în scuarul Universității Libere Internaționale din Moldova.
Locul desfășurării: Centrul cultural Odeon.
Adresa: str. Mihai Eminescu, 55.
Detalii...

14 mai, joi

17:30 Seara de parenting conștient: Cum vorbim pentru a fi auziți de copiii noștri.
Ce înseamnă comunicarea empatică? Cum putem deveni veritabili în comunicare? Cum comunicăm cu copilul în funcție de vârsta acestuia? Ce se ascunde în spatele NU-ului copilului? Cum ne exprimăm la nivel personal — la aceste și alte întrebări veți aflați răspuns în cadrul atelierului de parenting conștient.
Contribuție binevolă: 150 de lei.
Locul desfășurării: Sediul ILTC.
Adresa: str. Petru Rareș, 43.
Detalii...

19:00 La discuție cu un specialist în gastrologie.
În cadrul întâlnirii veți afla răspuns la toate întrebările referitoare la gastrologie — probleme de stomac, intestine, pancreas, ficat și vizică biliară, splină.
Medic: Aliona Caminina-Tîrziu.
Preț: 80 de lei.
Locul desfășurării: Medparck International Hospital.
Adresa: str. A. Doga, 24.
Telefon: 0 695 0-63-72.
Detalii...

15 mai, vineri

13:00-19:30 Colorați cortul încurajării de Ziua Familiei.
Cortul încurajării va fi instalat lângă Arcul de Triumf. Este invitată toată lumea pentru a-l face mai colorat și mai frumos.
Locul desfășurării: Arcul de Triumf din Chișinău.
Detalii...

17:00 Master-class "Geantă în formă de căpșună din fetru".
În cadrul master class-ului nu doar veți confecționa o gentuță originală, ci și veți avea parte de o atmosferă confortabilă și bună dispoziție.
Vârsta: de la 4 ani.
Preț: 130 de lei.
Locul desfășurării: Art-studio Amighen.
Adresa: str. Albișoara, 82/12.
Telefon: 0 686 4-80-20.

18:00 Prelegere filosifică — Semnificația hieroglifelor egiptene.
Evenimentul este organizat în contextul Zilei Internaționale a Diversității Culturale, Dialogului și Dezvoltării.
În cadrul prelegerii, veți afla: originea scrierii vechilor egipteni; tipurile scrierii și rolul scribului în Egiptul Antic; istoricul descifrării hieroglofelor; descifrarea hieroglifelor; suporturi de scriere și direcții de citire.
Intrare liberă.
Locul desfășurării: Biblioteca Națională RM.
Adresa: str. 31 august 1989, 78A.
Telefon: 0 604 9-26-41, 0 791 1-86-08.
Detalii...

16 mai, sâmbătă

10:00 Acțiune ecologică în parcul Valea Trandafirilor.
Un grup de voluntari vor colecta toate deșeurile din plastic și sticlă din jurul lacului pentru a putea fi reciclate. Acțiunea reprezintă un gest de inspirație pentru ceilalți.
Sunt așteptați toți doritorii.
Locul desfășurării: Parcul Valea Trandafirilor.
Telefon: 0 604 9-26-41, 0 791 1-86-08.
Detalii...

10:30 Vorbim despre slinguri.
O întâlnire dedicate discuției despre diferite tipuri de slinguri pentru copii. Cei prezenți vor putea măsura și chiar încerca mai multe slinguri.
Locul desfășurării: Parcul Dendrariu.
Adresa: str. G. Enescu, 5.
Telefon: 0 795 6-47-17, 0 690 1-04-44.
Detalii...

11:00-13:30 Ziua Familiei — "Locul fiecărui copil e în familie".
Eveniment social. În program: concert pentru copii și adulți, spectacole vesele, jocuri și dulciuri. În cadrul evenimentului va fi organizată o tombolă, iar banii obținuți de la procurarea biletelor vor fi utilizați pentru procurarea unei case pentru o familie cu patru copii din or. Dondușeni. Aveți posibilitatea de a beneficia de premii frumoase, premiul mare fiind o foaie de odihnă la o tabără de vară pentru copii.
Preț: 40 de lei.
Locul desfășurării: Grand Hall.
Adresa: str. Constantin Negruzzi, 2/4.
Detalii...

11:00-17:00 Ziua Internațională a Muzeelor.
Vor avea loc un șir de evenimente dedicate Zilei Internaționale a Muzeelor. Genericul evenimentului — "Muzeele — pentru o societate durabilă". În acest context, aveți posibilitatea să vizitați expozițiile Muzeului Național de Istorie a Moldovei; să audiați un reciat de acordeon și chitară susținut de colectivele artistice ale Centrului Educației Estetice "Lăstărel"; să participați la un workshop în cadrul căruia participanții vor confecționa diferite obiecte din deșeuri de ambalaje etc. Totodată, va fi organizat un program distractiv pentru copii: jocuri, concursuri, muzică și dans.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Istorie a Moldovei.
Adresa: str. 31 august 1989, 121A.
Detalii...

11:00 Atelier de gătit "Micii bucătari".
Piticii vor avea ocazia de a afla cum să aleagă alimentele indispensabile unei mese delicioase, dar mai ales sănătoase; vor fi antrenați într-un joc în care își vor folosi ingeniozitatea în combinarea alimentelor și condimentelor, pentru a crea mese hrănitoare și bogate în vitamine. Toate ingredientele pentru gătit, vor fi însoțite de o poveste, care îi va ajuta să înțeleagă beneficiile lui asupra sănătății, iar cel mai important este că toate produsele folosite sunt certificate BIO.
Vârsta: 7-12 ani.
Preț: 150 de lei.
Locul desfășurării: Casa Bio.
Adresa: str. Mihai Eminescu, 48.
Telefon: 0 604 4-49-00.
Detalii...

12:00 Petrecere "Minnie și Mickey Party".
Defilare pe podium, activități haioase la tematica petrecerii, jocuri active, cântece, dansuri și multă voie bună — toate acestea îi așteaptă pe copii la petrecerea lui Minnie și Mickey Mouse.
Preț: 199 lei.
Locul desfășurării: Centrul de dezvoltare și socializare "Sclipici".
Adresa: str. Moscova, 14/5.
Telefon: 022 66-75-77, 0 795 0-38-77.
Detalii...

13:00 Iarmarocul curcubeului.
La iarmaroc vor fi vândute diverse lucruri hand-made confecționate de angajații și voluntarii Centrului de Informații "GENDERDOC-M", precum și de voluntarii Asociației "ALGA", dar și alte obiecte și servicii interesante care, deocamdată, sunt surpriză. La fel, vizitatorii iarmarocului vor putea adopta un cățel sau o pisică, chiar la eveniment.
Intrarea este liberă.
Locul desfășurării: Muzeul Zemstvei.
Adresa: str. Șciusev, 103.
Detalii...

18:00 Noaptea Europeană a Muzeelor.
Evenimentul se va desfășura în intervalul orelor 18:00-02:00, sub genericul "Timp al poveștilor adevărate". În program: amenajări speciale în cadrul expoziției "7 episoade din cea mai frumoasă poveste", caleidoscop teatral, proiecții de film documentar, joc pentru public "Camera misterelor", workshopul "Istoria păpușii de colecție", atelier foto, recital de muzică etnică, defilare a făclierilor etc.
Intrarea este liberă.
Locul desfășurării: Muzeul Național de Istorie a Moldovei.
Adresa: str. 31 august 1989, 121A.
Detalii...

19:00 Concert la înălțime în Noaptea albă a muzeelor.
Un concert la cel mai înalt nivel al Turnului de Apă din fața blocului central al Universității de Stat din Moldova. Participă: Tania Cerga, Alex Calancea, Andrei Glavan aka RUPT, Mariana Bulicanu, Guz etc., cu participarea extraordinară a maestrului Eugen Doga.
Concert în aer liber, fără bilete și prețuri.
Locul desfășurării: Muzeul de Istorie a or. Chișinău.
Adresa: str. A. Mateevici, 60A.
Detalii...

16-17 mai

Festivalul medieval la Soroca.
Zilele Cetății Sorocii unește toți urmașii demni a lui Ștefan cel Mare, pe 16-17 mai 2015, la renașterea unei adevărate legende. În aceste zile, cetatea Sorocii își deschide ușile după restaurare. Agenda evenimentului cuprinde mai multe manifestări: o paradă a cluburilor de reconstituire istorică din Moldova, demonstrarea tragerii cu arcul și înscenări de lupte cavalerești, muzică și dansuri medievale, precum și inaugurarea unei expoziții de obiecte vechi de luptă etc.
Locul desfășurării: Cetatea Sorocii.
Detalii...

17 mai, duminică

11:00 Primele mele capodopere culinare "Bomboane cu propriile mâini".
Copiii vor afla din ce și cum sunt făcute bomboanele gustoase și benefice pentru sănătate. Dar și vor încerca singuri să le pregătească.
Vârsta recomandată: de la 4 ani.
Preț: 150 de lei.
Locul desfășurării: Smart Start Kids Academy.
Adresa: str. Albă-Iulia, 79/1.
Telefon: 0 792 0-02-80.
Detalii...

13:00 Yardsale.
Reînnoiți-vă garderoba cu piese din colecțiile designerilor autohtoni, vedeți dacă sunteți gata pentru sezonul de plajă participând la concursuri, dansați, luați parte la dezbateri, înfruptați-vă din burgere și falafele, studiați istoria orașului nostru și admirați o minunată expoziție de fotografii. Iar la final aveți parte de un concert de zile mari.
Locul desfășurării: o curte imensă de pe strada Mihai Eminescu, 72.
Detalii...

18 mai, luni

10:00-17:00 Seminar Show "Balet Mistery".
Un seminar organizat și susținut de Victoria Schimbător. Un eveniment în cadrul căruia veți descoperi toate misterele balerinelor.
Locul desfășurării: Orașul subteran Cricova.
Detalii...

Просмотров за неделю: 0 Просмотров с момента публикации: 338
Мне нравится

Если вы заметили ошибку или неточность в тексте, сообщите нам.

Новые партнеры

Самое интересное

Популярные темы