12 septembrie 2024

”Medicina Europeană Durabilă” la noi acasă, la expoziția ”MoldMedizin. MoldDent & Medical Travel Expo”

Suport oficial: Ministerul Sănătății al Republicii Moldova
Organizator: C.I.E. MOLDEXPO.S.A.
Co-organizator: Asociația de Turism Medical din Moldova

Ediția a XXVII-a

Participanți: peste 70 de companii
Site-ul oficial al expoziției: www.moldmedizin.moldexpo.md
Locație: C.I.E. “Moldexpo” S.A.: pavilioanele central și nr.2, str. Ghioceilor nr.1, Chișinău
Program zilnic:

  • 26 – 28 septembrie, 10:00 – 18:00
  • 29 septembrie, 10:00 – 16:00
  • Eveniment de referință pentru sănătatea publică și de reper în programul expozițional din Republica Moldova, la ediția a XXVII-a ”MoldMedizin. MoldDent” își extinde tematica printr-o expoziție separată ”Medical Travel”.

    În condițiile globalizmului, turismul medical a luat amploare,”afectând” în mod firesc și Republica Moldova. Organizată de comun cu Asociația de Turism Medical, ”Medical Travel Expo” este o premieră expozițională, dar un domeniu bine valorificat în țara noastră. În ultimii ani, se lucrează mult în dezvoltarea segmentului receptor, or, Republica Moldova dispunde de resurse profesionale calificate și nu numai. De aceea, organizatorii doresc să scoată în evidență pe un spațiu unic, în cadrul unui eveniment recunoscut, potențialul de care dispune medicina națională. Pentru a atrage beneficiari, inclusiv locali, care pot recurge la serviciile de care au nevoie acasă.

    Astfel, tot în premieră, în cadrul expoziției, este organizată Acțiunea ”Medicina Europeană Durabilă”, cu scopul de a contribui la ajustarea sistemului medico-sanitar autohton la standardele internaționale și de a spori accesibilitatea cetățenilor la serviciile medicale de calitate la nivel european. Precum și de a le face cunoscute și de a le plasa mai aproape de necesitățile oamenilor.

    Interesele consumatorilor de servicii medicale, satisfacerea la maximul a scopurilor și așteptărilor acestora, tratamentul eficient, obținerea rezultatului scontat rămân a fi primordiale în medicina modernă. Astfel că, în cadrul expoziției, vor participa circa 20 de clinici internaționale, cu diferite specialități, care vor propune servicii de cel mai înalt nivel.

    Platforma expozițională a fost aleasă și pentru desfășurarea Forumului internațional de turism medical, care va fi găzduit în toamna curentă de către Republica Moldova și organizat sub egida asociației de profil din republică.

    Programul conex expoziției

    Un pilon pe care se axează expoziția este promovarea modului sănătos de viață, educarea populației în spiritul grijii față de sănătate, precum și sporirea calificării cadrelor medicale. Acestui scop servește programul științifico-practic consistent și bogat în activități.

    Mai nou, pentru relaxarea vizitatorilor, chiar la expoziție, va fi amenajată Retreat zona.

    Activitățile dedicate publicului sunt canalizate în trei direcții: modul sănătos de viață, profilaxia. diagnosticarea timpurie. Aceste teme vor face subiectele unui șir de lecții deschise – din nou, o premieră în cadrul expoziției.

    În toate zilele expoziției, vizitatorii vor beneficia de consultații medicale și diagnosticarea expresă a sănătății absolut gratis. Vor activa puncte de control ambulante, unde se vor efectua teste rapide tuturor doritorilor. Medici dietologi, psihologi, ginecologi, de familie și alte specialități vor oferi consultații și îndreptări la specialiști.

    Tradițional, platforma expozițională va fi folosită în scopul școlarizării specialiștilor cu noutățile din domeniu și sporirii gradului de profesionalism al medicilor practicieni. Acestui deziderat vor servi seminarele și conferințele științifico-practice, organizate de către Ministerului Sănățății, asociațiile medicale profesionale și instituțiile sanitare publice de notorietate.

    În cauza de susținere a medicinii durabile și perfecționare a specialiștilor s-a angajat și GBG-MDL S.R.L., partenerul general al expoziției, care va organiza un training gratuit pentru medicii din republică.

    Oferta expoziției

    Evident, infrastructura de suport a evenimentului este expoziția. Cu oferte bogate și variate care acoperă întregul spectru de cerințe pentru domeniu, expoziția și în acest an menține ștacheta calității, dar, cel mai important, contribuie la modernizarea instituțiilor curative, la dezvoltarea sistemului sănătății.

    Peste 70 de participanți din Republica Moldova și alte țări vor prezenta la expoziție cele mai noi produse farmaceutice, modele sofisticate și moderne de tehnică, ustensile, consumabile medicale și stomatologice, noutăți din domeniul sănătății mamei și copilului, medicinei estetice, produselor de igienă etc. De rând cu acestea, în standuri vor fi promovate cele mai recente inovații tehnice și tehnologice, precum și o gamă largă de servicii propuse de instituții medicale, clinici și laboratoare.

    Segmentul stomatologic va include utilaje, instrumente, materiale, medicamente și anestezice, produse de igienă orală. O parte semnificativă a expoziției MoldDent este dedicată tehnologiilor avansate din domeniul protezării, foarte actuale.

    Evenimentul expozițional în întregime este de o importanță încontestabilă pentru sănătatea publică și atrage anual mii de vizitatori și specialiști din domeniu.

    Cum să vă protejați sănătatea, ce medicamente, echipamente medicale și de diagnostic noi au intrat pe piață, ce servicii prestează centrele și clinicele medicale, dar și multe altele noutăți veți putea afla vizitând Expoziția internațională specializată ”MoldMedizin. MoldDent & Medical Travel Expo”, ediția a XXVII-a, în perioada 26 - 29 septembrie 2024, la Centrul Internațional de Expoziții Moldexpo. Vă așteptăm!

    Inaugurarea oficială va avea loc la 26 septembrie, ora 11:00, C.I.E. „Moldexpo”, pavilionul central.

    Intrarea liberă.

    Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 13 Vizualizări de la publicare: 13
    Îmi place

    Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.