7 februarie 2020

Modificări în programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală

Guvernul a operat un șir de modificări în Programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală.

Astfel, persoanele care dețin poliță de asigurare vor avea acces la un numărar mai mare de servicii medicale gratuite. Printre acestea se numără testul Papanicolau, markerii hepatitelor virale, investigații pentru determinarea genotipului virusului C și gradului de fibroză a ficatului, analize care permit depistarea stărilor precanceroase și a tumorilor.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a menționat în cadrul unul brifing de presă că potrivit noilor modificări va fi asigurat accesul persoanelor la servicii de chimioterapie.

"Reducem povara financiară prin compensarea cheltuielilor de transport tur-retur, dacă ne referim la transport suburban și interurban pentru persoanele care beneficiază de servicii de chimioterapie în condiții de staționar".

Totodată, proiectul prevede extinderea vârstei până la care copiii pot fi îngrijiți de părinți sau alte persoane apropiate în condiții spitalicești. Dacă până în prezent părinții puteau rămâne la spital doar pentru a-și îngriji copiii cu vârste de până la 3 ani, acum vârsta este de 18 ani.

"Noi extindem această oportunitate de a asigura îngrijiri complexe din partea persoanelor apropiate copilului până 18 ani, dar doar în cazurile în care vorbim de boli grave, de îngrijiri suplimentare care sunt necesare acestui copil și conform prescripției care vine de la medic.", a remarcat Dumbrăveanu.

Anul acesta prima de asigurare obligatorie de asistență medicală costă, ca și în anii precedenți — 4 mii 056 de lei.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 0 Vizualizări de la publicare: 119
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.