1 mai 2024

Programul evenimentelor pentru luna mai 2024: spectacole, târguri, ateliere pentru copii și părinți

Anul acesta luna mai este bogată în sărbători. Respectiv, vom avea mai multe zile libere, timp pe care-l putem dedica celor dragi. Am pregătit lista celor mai interesante, dar și utile evenimente la care ați putea merge împreună cu familia. Bifați în calendar!

Atenție! În fiecare săptămână, informația din afiș este actualizată. Încercăm să cuprindem toate evenimentele interesante, concepute pentru copii, dar și pentru părinți.

Spectacole

Teatrul Republican de Păpuși "Licurici"
Când: 4, 11, 15, 16, 17, 18, 19, 22, 23, 25, 26, 29 mai.
Ce: Spectacole pentru copii.
Preț: Copii – 75 lei, Adulți – 75 lei. Costul unui bilet la premieră – 100 lei copii și 100 lei maturi.
Detalii

Evenimente pentru adulți

Master-class: Mimoza insorita
Când: 7 mai, 14:30.
Ce: Puteți crea o compoziție uimitoare plină de căldură de primăvară.
Unde: st. Alexandru Pușkin, 12.
Telefon: 069 75-77-79.
Detalii

"A Treia Zi de Paști la Muzeu"
Când: 7 mai, 13:00.
Ce: În cadrul expoziției vizitatorii vor avea ocazia să cunoască file din istoria mănăstirii, vor afla despre încercările, dificultățile, mărturisirile de credință, prigoana și momentele de pace ale așezământului monastic.
Unde: Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, str. M. Kogălniceanu, 82.
Detalii

Festivalul Tradițiilor Românești 2024.
Când: 17-19 mai.
Ce: Zeci de meșteri populari, ansambluri de muzică și dans, artiști și tezaure umane vii din cele nouă regiuni istorice ale României vor fi prezenți în Grădina Botanică din Chișinău pentru a arăta publicului adevăratele legături ale comunității noastre.
Detalii

Starturi Olimpice 2024.
Când: 18 mai, 10:00.
Ce: Câștigătorii Curselor Olimpice vor fi răsplătiți cu diplome și cadouri, iar elevii vor avea șansa de a câștiga premii în cadrul unei victorine Olimpice.
Unde: Parcul Valea Morilor.
Detalii

MAI DULCE festival 2024.
Când: 26 mai, 11:00.
Ce: Zonă gastronomică, de artizanat și produse locale; activități de divertisment pentru copii; târgul copiilor cuminți; concurs de oratorie pentru cei mici.
Unde: Parcul "Alunelul"
Detalii

Chișinău BBQ Festival.
Când: 24-26 mai.
Ce: Timp de 3 zile te vei bucura de o experiență culinară unică, dar și un program de activități interactive pentru toate vârstele.
Unde: Parcul Valea Trandafirilor.
Detalii

Evenimente pentru copii

Tradiții și obiceiuri de Paște.
Când: 1 mai, 11:00.
Ce: spectacol pentru copii de 5-12 ani. Obiectivul evenimentului este promovarea unui mediu prietenos pentru copiii cu deficiențe de auz sau purtători de implanturi cohleare.
Preț: 100 lei.
Unde: Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici”, str. 31 August 1989, 121.
Detalii

Ora poveștilor "Punguța cu Povești".
Când: 5 și 19 mai, 12:00.
Ce: copilul va descoperi lumea magică a poveștilor, basmelor și cărților.
Unde: Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creanga”, Biblioteca Picilor.
Telefon: 022 22-95-04.
Detalii

Magia stilului în lumea păpușilor.
Când: 8 mai, 11:00.
Ce: eveniment unic de frumusețe, stil și cunoaștere unde veți avea parte de atmosferă magică, în lumea păpușilor Glamour Girl și Our Generation.
Unde: Magazinul Jucărenia, str. Cantemir,6.
Detalii

AVENTURĂ de Paști pentru copii - cea mai mare vânătoare de ouă!
Când: 19 mai, 11:00.
Ce: O petrecere unică la care vor participa centre de creație cu ATELIERE tematice: confecționare de jucării, aplicații și pictură pe ouă, pictură pe față, coafură și manichiură pentru fetițe, pregătirea și decorarea biscuiților etc.
Preț: Biletele pentru copii costă 550 lei, biletele pentru părinții care îi însoțesc costă 400 de lei. Toate activitățile și darurile se includ în prețul bietului!
Unde: Palatul Republicii.
Detalii

Filme

Filme difuzate în luna mai la cinematografele din Chișinău.

Spy x Family: Cod: Alb
Vârsta: 12+
Descriere: Dupa ce a primit un ordin de înlocuire în Operațiunea Strix, Loid decide sa o ajute pe Anya sa câștige un concurs de gatit la Eden Academy, facând masa preferata a regizorului pentru a preveni înlocuirea acestuia.

Combat Wombat: Eroi de serviciu
Vârsta: AG
Descriere: Un geniu tehnologic rau amenință sa transforme orașul într-o simulare metavers, lasând Combat Wombat sa salveze ziua.

Oaspete din viitor
Vârsta: AG
Descriere: Ei trăiesc în lumi diferite. Kolya Gerasimov trăește în prezent, iar Alisa Selezneva cu o sută de ani mai târziu. Întâlnirea lor va fi începutul unor aventuri incredibile! Eroii noștri vor trebui să apere Universul de la pirații cosmici, să restabilească cursul timpului și să obțină cel mai prețios lucru: dragostea și prietenia!

Godzila x Kong: Un nou imperiu
Vârsta: 12+
Descriere: Doi titani antici, Godzilla și Kong, se ciocnesc într-o luptă epică în timp ce oamenii își dezvăluie originile împletite și conexiunea cu misterele Insulei Skull.

Kung Fu Panda 4
Vârsta: AG
Descriere: Urmăriți-l pe Po cum cască ochii în aventurile sale în China antică. Po, ursul panda a cărui dragoste pentru artele marțiale este egalată doar de pofta sa de mâncare.

Dune Partea II
Vârsta: 12+
Descriere: Dune: Partea II explorează călătoria mitică a lui Paul Atreides în timp ce se asociază cu Chani și Fremen pentru a pune la cale răzbunarea împotriva conspiratorilor care i-au distrus familia. În fața alegerii între dragostea vieții sale și soarta universului, el se străduiește să prevină un viitor teribil ce doar el îl poate vedea.

Cascadorul
Vârsta: 12+
Descriere: Retras din activitate pentru a se concentra pe sanatatea sa fizica, dar și mentala, cascadorul Colt Seavers este chemat din nou la treaba când vedeta unui film cu mega-buget, regizat de fosta lui soție, dispare fara urma.

Vizualizări pe parcursul acestei săptămîni: 28 Vizualizări de la publicare: 470
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.