Articolul se referă la temele:

Pedichiura — tipuri, particularităţi, preţuri1

Pedichiura — tipuri, particularităţi, preţuri

Vara, mai mult ca oricând trebuie să avem grijă de felul în care arată picioarele noastre. Unghiile trebuie să fie îngrijite corect, astfel încât picioarele să arate impecabil în sandalele preferate. În cazul în care încerci să faci pedichiura acasă, te-ai putea răni uşor sau ai putea omite o etapă destul de importantă a acestei proceduri. De aceea, ar fi corect să apelezi la serviciile unui specialist în domeniu.

În prezent, orice salon de cosmetică pe lângă servicii de manichiură oferă şi servicii de pedichiură. Însă, nu în toate ai putea efectua un alt tip de pedichiură, decât cel clasic. Eleonora Bujac, pedichiuristă la salonul "Epicentru IMPULS", ne spune mai multe despre diverse tipuri de pedichiură şi caracteristicele acestora.

Care tipuri de pedichiură, la ora actuală, sunt cele mai solicitate?

Pedichiura clasică, pedichiura cu aparataj şi SPA pedichiura — aceste 3 tipuri sunt cel mai des solicitate.

Ce este caracteristic fiecărui tip de pedichiură şi prin ce se desebeşte un tip de pedichiură de celălalt?

Pedichiura clasică prevede: curăţarea unghiilor cu instrumente speciale, curăţarea călcâielor cu pila abrazivă sau aparatul, peeling-ul, aplicarea unei creme şi vopsirea cu gel.

Spre deosebire de pedichiura clasică, la pedichiura cu aparatul nu folosim nici un instrument (vorbesc de clasicele instrumente manuale pentru pedichiură), totul se face cu ajutorul aparatului: curăţarea, şlefuirea unghiilor, a tălpilor. Ca şi în cazul pedichiurii clasice, este aplicată crema, după care oja.

SPA pedichiura este ceva mai complexă. În primul rând, durează mai mult — dacă pentru pedichiura clasică sau cea cu aparatul avem nevoie de 45-60 de minute, pentru SPA — 2 ore. Picioarele se ţin într-un vas cu apă caldă, cu cristale mirositoare, uleiuri esenţiale cu efect de cicatrizare. După care se execută fie pedichiura clasică, fie cu aparatul. Apoi, picioarele sunt masate şi se aplică măşti cu parafină pentru înmuierea pielii. Toate acestea se efectuează având pe fundal o muzică relaxantă. SPA pedichiura este un fel de alint pentru picioare.

Cât costă aceste răsfăţuri?

E lucru ştiut, orice salon, în dependenţă de amplasare, de produsele pe care le foloseşte (salonul nostru, spre exemplu folosesşte produse din Germania, iar ojele sunt din SUA), de calificarea specialiştilor — stabileşte preţul procedurilor de frumuseţe, manichiură, pedichiură. Pedichiura clasică şi cea cu aparatul costă 240 de lei, iar SPA pedichiura — 280 de lei.

Cât de des este recomadat să ne facem pedichiura?

Pentru a menţine picioarele în formă, pentru a fi frumoase, îngrijite şi a evita mirosurile neplăcute, pedichiura se face odată la 3-4 săptămâni.

În cazul în care unghiile au o formă urâtă şi mai tot timpul purtăm încăltăminte de tip acoperit, se merită să facem pedichiură?

Bineînţeles! Atunci când veniţi la pedichiură, prin ştefuire, forma unghiilor poate fi schimbată şi corectată. Iar pentru a o menţine, se recomandă folosirea ojei gel. Dacă veţi face cu regularitate pedichiura, problema unghiilor urâte va dispărea de la sine. Nu există unghii urâte, există unghii neîngrijite!

În multe saloane se face şi "procedura" de extragere a unghiilor încarnate. Nu este periculos?

În cazul în care este doar o uşoară formă a unghiei încarnate, se poate atent curăţa totul. Dar, dacă este ceva mult mai complicat, întotdeauna recomand clienţilor să se adreseze chirurgului. La fel şi în cazul micozelor. Dacă cineva are o ciupercă, este preferabil mai întâi să se trateze, după asta să facă pedichiura. Pentru că unele produse cosmetologice nu sunt "compatibile" cu produsele farmaceutice pentru tratamentul micozelor.

Apropo de bacterii şi infecţii, la ce ar trebui să atragem atenţie atunci când mergem la pedichiură? Care ar fi condiţiile ideale în care aceasta se execută?

În primul rând instrumentele trebuie să fie sterilizate. După fiecare procedură noi le spălam şi le punem în soluţie de lizoformină, apoi în lampa de sterilizare. Prosoapele trebuie să fie de unică folosinţă sau spălate la temperatura de 60 de grade. Iar specialistul care urmează să vă facă pedichiura trebuie să poarte mănuşi.

În condiţii de casă, ce soluţii putem folosi ca să menţinem unghiile picioarelor şi tălpile în formă?

Ţineţi picioarele în apă cu sare de mare. Aceasta nu doar tonifică, înmoaie, relaxează, dar şi hrăneşte pielea. Dacă sunteţi alergic, cumpăraţi de la farmacii sare de mare curată, fără uleiuri esenţiale.

Sursa: Familia.md
Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Frumusețe»

Articole populare a rubricii «Frumusețe»