Articolul se referă la temele:

4 mituri despre aparatele cu aer condiționat0

Materialul partenerilor 3 februarie 2020 1033
4 mituri despre aparatele cu aer condiționat

Imaginația oamenilor nu are limite, iar atunci când aceasta se întâlnește cu fobiile, poate duce la crearea unor superstiții foarte ingenioase. Chiar dacă aparatele cu aer condiționat se găsesc, practic, în fiecare spațiu închis, legendele despre daunele lor oricum continuă să circule în rândurile populației. Care sunt acestea și de ce nu trebuie să crezi în ele, îți explică specialiștii Eurosanteh în următoarele rânduri.

Mitul nr. 1: de la aparatul cu aer condiționat te poți îmbolnăvi

Din cauza aparatului de condiționat aerul te poți îmbolnăvi dacă nu este curățat periodic și nu sunt schimbate filtrele din interiorul utilajului. În procesul de răcire, acesta oprește elemente precum praful, alergenii și bacteriile. După o pauză de câteva luni, toate elementele adunate vor ajunge din nou în odaie, odată cu fluxul de aer. Astfel, înaintea sezonul de utilizare a aparatului, este binevenit să inviți un specialist care va verifica starea și va repara orice problemă a acestuia.

Totodată, un alt motiv ce poate provoca îmbolnăvirea este diferența mare dintre temperatura din casă și cea de afară. Trecerea bruscă de la peste 30 de grade, la în jur de 18, provoacă răceala, deoarece sistemul de termoreglare a organismului nu reușește să se adapteze. Acest mit devine adevărat doar dacă aparatul de aer condiționat nu este întreținut corect.

Mitul nr. 2: aparatul cu aer condiționat poate otrăvi cu freon

Sigur, organismul omului se poate intoxica cu freon, dar pentru aceasta fie că e nevoie de un contact direct cu substanța sau să te afli într-un spațiu cu o concentrare foarte mare. Când vorbim despre sistemele de aer condiționat moderne, probabilitatea de a avea vreo intoxicație este, practic, echivalentă cu zero. Acest lucru se datorează faptului că în procesul de producere al aparatelor climatice este strict verificată etanșeitatea sistemelor de răcire.

Mitul nr. 3: cel mai eficient e să pornești aparatul de aer condiționat la maximum

Ce facem atunci când ne întoarcem acasă în timpul zilelor de vară, când arșița de afară ne doboară? Corect, pornim aparatul de aer condiționat și avem grijă ca temperatura să fie setată cât mai joasă, pentru ca spațiul să se răcească cât mai rapid. Dar treburile nu stau chiar așa, o astfel de abordare este foarte dăunătoare.

În realitate, temperatura selectată nu influențează puterea de răcire, dar perioada. Noi indicăm temperatura la care vrem să ajungem. Ulterior, utilajul va funcționa până nu va atinge valoarea indicată, după care se va opri pentru o perioadă de timp sau va scădea la maxim posibil din puterea de răcire, dacă aerul conditionat funcționează cu invertor. Când temperatura aerului se va ridica, regimul de răcire se va porni din nou.

Care sunt riscurile? Din cauza valorilor prea joase și diferenței prea mari față de temperatura de afară, e o mare probabilitate să răcești. În a doilea rând, există pericolul ca utilajul să se strice, deoarece îl vei pune în fața unei sarcini greu sau imposibil de îndeplinit, iar acesta va lucra ore în șir fără oprire.

Mitul nr. 4: este interzis să deschizi ferestrele

„Când funcționează aparatul de aer condiționat, toate ferestrele și ușile trebuiesc închise, de nu, riști să cheltui energie electrică în plus!” - un alt mit foarte des întâlnit, atât acasă, cât și în oficii. Dar, în realitate lucrurile stau diferit - într-un spațiu fără aerisire, unde funcționează un climatizor, calitatea aerului riscă să devină mai proastă.

În astfel de situații există două soluții. Prima, să procuri un sistem de ventilare pentru uz casnic, care ar suplini interiorul cu aer curat de afară. Cea din urmă, este să oprești periodic utilajul, pentru a asigura necesarul de oxigen în casă.

Pe lângă faptul că un aparat cu aer condiționat trebuie corect utilizat și asigurat cu revizie tehnică periodică, acesta trebuie să fie selectat cu atenție. Doar așa vei putea profita din plin de confortul pe care ți-l poate oferi, fără daune sănătății tale.

Apelează la echipa de profesioniști de la Eurosanteh, pentru ca să ai parte de o consultanță și o asistență tehnică potrivită.

Îi poți găsi la adresa șos. Hâncești 142 ori să-i apelezi la nr. (022) 022-560 sau (068) 272-991, iar ei te vor ajuta să-ți găsești aparatul de aer condiționat pe măsura așteptărilor și necesităților tale.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Casă»

Articole populare a rubricii «Casă»