Articolul se referă la temele:

Apă pentru viață. De care, cât și când e corect să bem?0

Medicul homeopat, Janna Preteca, vorbește despre subtilitățile alegerii apei și importanța consumului corect al acesteia pentru sănătatea noastră.

Întâlnirea noastră de astăzi va fi dedicată apei. Deoarece, 75% noi ne constituim din apă. Așadar, azi voi oferi răspuns la 3 întrebări. Ce fel de apă trebuie să consumăm? În ce cantitate? Și, când trebuie să o bem?

Prima întrebare — ce cantitate de apă trebuie să consumăm. Imaginați-vă, avem în față un om de 120 kg și unul de 55 kg. Am auzit cu toții că în mediu trebuie să consumăm 2 litri de apă. Dar oare e așa? Evident că nu. Apa se consumă în funcție de masa corporală. Dacă ne referim la un om de 70 kg, înmulțim această greutate la 0,3 – obținem 2 l și 100 ml – cantitatea apei curate, biologic accesibile, pe care trebuie să o consume acest om timp de 24 ore.

Ce fel de apă bem?

Aceasta trebuie să întrunească anumiți parametri.

  • 1 parametru — apa trebuie să fie curată. Al doilea — să fie slab mineralizată. Cantitatea de minerale – circa 200 mg per 1 dm. cub.
  • Următorul parametru — alcalinitatea apei. Apa trebuie să fie slab alcalină. Indicatorii acesteia trebuie să fie 7.3 – 7.4. Indicele respectiv coincide cu cel al sângelui și limfei noastre. Asemenea apă este mai accesibilă din punct de vedere biologic. Încă în anul 1931, biochimistul german Otto Warburg a demonstrat că în mediul alcalin bacteriile, virușii, paraziții și celulele oncologice — nu se înmulțesc.
  • Un alt parametru — potențialul redox. Acesta trebuie să fie cu semnul minus și vorbește despre cantitatea de energie pe care ne-o oferă sau ne-o consumă apa. Din păcate, actualmente, apa care este în Moldova toată este cu semnul plus în față. Potrivit OMS, dacă apa are potențial redox +22 și mai mult – este tehnică. Nu se potrivește pentru viața noastră. Bineînțeles, nu murim dacă consumăm asemenea apă. Ce se întâmplă? În organismul nostru există sisteme care prelucrează această apă din + în – și, drept rezultat, ea la fel de ușor pătrunde în celule. Spațiul nostru inter-celular are un potențial redox cu semnul minus, motiv din care apa trebuie să posede această sarcină.
  • Încă un parametru — tensiunea superficială a apei, care trebuie să fie 43 dn per cm. Aceasta ajută apei să pătrundă în celule și să o alimenteze. Reprezintă indicatorul accesibilității biologice a apei. La fel, apa trebuie să dețină informație despre structură. Aceasta trebuie să fie structurată.

Când trebuie să consumăm apă?

Cu 30-40 min. până la masă sau după 1,5-2 ore. Nu consumăm apă în timpul mesei. Deoarece, consumul apei în timpul mesei împiedică digestia și absorbția ulterioară a nutrienților în intestin. Aceasta duce la probleme ale tractului gastro-intestinal.

Prieteni, în cazul în care aveți întrebări, le voi citi și voi răspunde cu drag la acestea. Le puteți trimite în mesaje private.


Jana Preteca
Jana Preteca

Medic homeopat, categoria I. Membru al Ligii Internaționale a Medicilor Homeopați. Terapeut. Diagnosticare prin biorezonanță și tratament. Mezoterapie. Monitorizarea pacienților ce doresc să fie sănătoși (4 pași de reabilitare și păstrare a sănătății). Psiholog.

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Jana Preteca — Psiholog Tel.: 0 690-42-510

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Gastronomia»

Articole populare a rubricii «Gastronomia»