Fiecare fată visează la un păr sănătos și mătăsos. Dar, orice tip de păr, pentru a avea un aspect impecabil, are nevoie de îngrijire corespunzătoare. Și nu doar la salon, deși este important să mergem periodic la meșter, ci — chiar acasă.
Spală părul corect, folosește produse potrivite tipului tău de păr, aranjează-ți cu delicatețe podoaba capilară și, bineînțeles, optează pentru un stil de viață echilibrat — acestea sunt de fapt secretele unui păr sănătos.
În acest articol vorbim despre spălarea corectă a părului. S-ar părea că este ceva evident, motiv din care, multe femei nu oferă mare importanță acestui moment. Și aici e cea mai mare greșeală — părul este deteriorat și din motiv că nu e spălat corespunzător.
Am discutat la acest subiect cu hair stylist-ul Ludmila Hacina, care ne-a explicat cu lux de amănunte care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm atunci când spălăm părul și a menționat de nenumărate ori că extrem de important este alegerea corectă a șaponului, dar și a celorlalte produse de îngrijire a părului.
Ludmila Hacina: "În primul rând, are mare importanță alegerea corectă a șamponului – în funcție de tipul părului, starea pielii și a părului, tratările chimice precedente. Deci există șampon pentru păr gras, păr finuț, păr natural, păr vopsit, șampon pentru volum etc."
Cât privește spălarea părului, iată care sunt pașii pe care trebuie să-i respectați.
Așadar, memorizați!
1. Pieptănăm bine părul.
Pieptănați părul cu un pieptene sau o perie cu fire naturale. În acest fel, de pe păr este înlăturat praful, firele de păr căzute, celulele moarte. Și, foarte important — va fi ușor de pieptănat după spălare.
2. Umezim părul și aplicăm șamponul.
Înainte de a aplica șamponul, neapărat umeziți bine părul. Șamponul nu se aplică direct pe păr, ci mai întâi se pune pe palme. Fiind aplicat direct pe păr, nu se va îmbiba uniform, nu va nimeri pe toată suprafața scalpului.
După regulă, șamponul se aplică de 2 ori. Însă, la necesitate, la tipul de păr mai gras, șamponezi și de 3 ori. Prima dată se șamponează și se clătește pentru a îndepărta grăsimea și murdăria (acestea împiedică formarea spumei), iar a doua oară — se înspumează bine și se masează scalpul prin mișcări circulare.Șamponul se aplică doar la rădăcină, deoarece atunci când clătești șamponul nimerește și pe lungimea părului.
3. Clătim minuțios părul.
Șamponul se ține pe păr doar câteva secunde, e suficient pentru a-și face efectul. Se clătește foarte bine, să nu rămână șampon pe păr. După fiecare spălare, se recomandăm să udați scalpul cu apă rece — astfel se îmbunătățește circulația sangvină.
Temperatura apei! Temperatura medie a apei la spălare trebuie să fie de 34-37 grade. La clătire — apa trebuie să fie rece.
4. Aplicăm balzam.
Balzam se aplică obligatoriu după fiecare spălare, deoarece acesta netezește stratul solzos, iritat în timpul spălării. Balzamul nu se aplică de la rădăcină (puteți aplica doar în cazul scalpului și părului de tip uscat), ci de la jumătatea din lungime a părului spre vârfuri. Balzamul se ține pe păr atâta timp cât recomandă producătorul. Este corect să citim recomandările producătorului, pentru a obține efectul dorit.
5. Aplicăm o mască.
O dată la 1-2 săptămâni, aplicăm o mască, de la rădăcini spre vârfuri. Aceasta se menține pe păr circa 5 minute.
6. Apa de pe păr se scurge cu ajutorul unui prosop.
După clătire, scurgeți apa de pe păr cu ajutorul unui prosop. Dar, atenție, nu suciți sau întindeți părul, pentru că riscați să-l rupeți.
După spălare...
După ce scurgem apa de pe păr, înainte de a-l usca, aplicăm câteva produse de îngrijire a părului. Este vorba de:
- Mască.
- Spray protector.
- Ulei ușor.
Ludmila Hacina: "Toate produse trebuie alese în funcție de tipul părului. Iar pentru a obține un efect mai bun, recomand să alegeți produse din aceeași gamă. Dar nu este obligatoriu. Totodată, trebuie să știți că părul nu se piaptănă până a fi uscat, ci după ce se usucă și se dau vârfurile cu puțin ulei."
În articolele ce urmează, Ludmila Hacina ne va oferi informații utile și despre vopsitul părului, alegerea produselor de îngrijire, despre particularitățile părului blond, îngrijirea părului în funcție de anotimp etc. Dacă aveți întrebări, le puteți adresa în comentarii, expertul nostru neapărat vă va oferi răspuns.
×
Hai să fim prieteni
Aflați tot ce e mai important și util pentru familie: urmăriți foto reportaje, citiți articole cu specialiști autoritari, interviuri și recomandări ale mamelor cu experiență, treceri în revistă ale celor mai bune locuri și celor mai semnificative evenimente.
Alăturați-vă!
Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text
.