Cum ne găsim a doua jumătate?0

Psihologul Hanna Savcenco explică de ce unii oameni își găsesc ușor a doua jumătate, iar alții depun efort, dar fără succes. Și oferă câteva sfaturi referitor la ce trebuie să facem pentru a avea o relație fericită.

O întrebare pe care și-o adresează foarte mulți, mai mult decât atât, începând de la o vârstă destul de timpurile de adolescență. Precum și pe oamenii maturi, la fel îi frământă această întrebare. Cum poate fi ales acest partener? Cum poate fi găsit? De ce unii nici nu caută, dar foarte repede găsesc partenerul de viață, iar alții trebuie să depună efort colosal, literalmente ies la vânat, dar nu au niciun succes?

Cea mai simplă idee în procesul de căutare a partenerului de viață, probabil constă în înțelegerea motivului din care aveți nevoie de acesta? Cu ce scop îl căutați? Aveți sarcina de a găsi o persoană cu care ați avea aceleași interese. Aveți scopul de a găsi o persoană care va avea grijă de dv., vă va pregăti dimineața micul dejun. Aveți sarcina de a găsi un om care vă va soluționa problemele financiare. Sau aveți nevoie să fugiți mai repede de la părinți. Care e motivul căutării unui partener de viață, anume motivul dv. personal?

De cele mai multe ori, își găsesc a doua jumătate acele persoane care într-adevăr caută dragostea, care caută realmente o relație cu un om. Și nu cei ce sunt în căutarea unei persoane care să le compenseze o parte din nevoi sau să le realizeze anumite scopuri materiale, ori să le compenseze insuficiența relației cu părinții.

Procesul de căutare a partenerului de viață are mai mult succes atunci, când nu încercăm să prindem pe cineva, nu organizăm o vânătoare, ci suntem deschiși pentru relații și suntem dispuși să ne deschidem. Rezultatul căutării partenerului de viață are mai mult succes, atunci când suntem gata să investim în relații în același fel cum așteptăm să o facă partenerul, atunci când este vorba despre drepturi egale pentru egalitate, când suntem loiali cu noi înșine.

Cea mai bună modalitate, variantă de a găsi partenerul de viață – să vă iubiți pe sine însăși, să începeți relația cu sine însăși, să vă deschideți pentru sine, să înțelegeți ce e important și interesant anume pentru dv., și nu să încercați să găsiți un om care imediat vă va face viața interesantă. De îndată ce vom avea așteptarea de la o anumită persoană că ne va face fericiți, că ne va rezolva toate problemele, că odată cu apariția acestei persoane, în viața noastră va apărea o mare fericire, oamenii din jur încep aceasta să înțeleagă, deoarece pentru ei este ceva imposibil și ei se împrăștie.

Relațiile nu sunt pentru ca cineva să vă soluționeze toate problemele, relațiile au menirea de a vă susține reciproc, de a vă ține mână de mână, de a privi în aceeași direcție. Atunci când există egalitate, vrei să comunici, să interacționezi, să menții relațiile. Atunci când ai atitudine de consumator față de partener, atunci apare dorința de a opune rezistență. Din acest motiv cineva reușește să construiască o relație, iar altcineva nu are succes.


Ganna Savchenko
Ganna Savchenko

Psiholog. Consiliere individuală și de familie (de cuplu). Consiliere gestalt. Terapie familială sistematică. Lucru cu probleme de dezvoltare a personalității, depășire a crizelor personale, a conflictelor, lucru cu traumele. Consiliere înainte de căsătorie/crearea familiei (individuală și în pereche). Planificare sarcinii (pregătirea pentru sarcină, temeri, îndoieli).

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Informație de contact

Ganna Savchenko — Psiholog Tel.: 060 84-01-48

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Relații și armonie interioară»

Articole populare a rubricii «Relații și armonie interioară»