Articolul se referă la temele:

5 lucruri pe care nu le-ai știut despre chirurgia pleoapelor. Blefaroplastia superioară vs cea inferioară2

Materialul partenerilor 4 iulie 2019 1057
5 lucruri pe care nu le-ai știut despre chirurgia pleoapelor. Blefaroplastia superioară vs cea inferioară

Una dintre cele mai populare operații estetice este blefaroplastia — intervenție chirurgicală ce presupune modificarea formei pleoapelor. Atât femeile, cât și bărbații apelează la ea, pentru a întineri și a-și însenina privirea.

1. Primul lucru pe care nu l-ai știut este că, la moment, blefaroplastia face parte din topul celor 5 operații estetice mai frecvent solicitate în lume (în rând cu abdominoplastia, liposucția, liftingul mamar și mărirea sânilor).

Cui i se recomandă blefaroplastia?

Blefaroplastia superioară rezolvă problema "pleoapelor căzute" și este mai frecvent solicitată, comparative cu blefaroplastia inferioară. Este recomandată persoanelor ce suferă de aspectul ochilor obosiți, indiferent dacă este o problemă congenitală sau e datorată înaintării în vârstă. Se potrivește persoanelor care doresc să "deschidă" privirea, să întinerească aspectul ochilor.

2. Al doilea lucru pe care nu îl știai despre blefaroplastie este că ajută pacienții să evite atât aspectul inestetic al pleoapelor, cât și unele probleme organice de sănătate (scăderea vederii sau chiar astigmatismul, cauzate în timp de pleoapele căzute).

Blefaroplastia inferioară corectează forma pleoapei de jos. Se recomandă persoanelor ce suferă din cauza pungilor de sub ochi deranjante. Operația estetică este minim invazivă, iar efectul este cu adevărat revigorant — pacienții scapă de "ochii chinuiți de insomnie".

3. Blefaroplastia are foarte puține contraindicații și riscuri, comparativ cu alte operații estetice.

Contraindicațiile sunt puține: glaucomul sau xeroftalmia s-ar putea număra printre ele, dar aceste aspect trebuie obligatoriu discutate cu specialistul. Riscurile operatorii sunt minime — sunt posibile doar niște edeme sau hematoame, care dispar în scurt timp după operație.

Ce tehnici include blefaroplastia?

4. Nu este obligatorie anestezia generală, blefaroplastia se poate efectua cu anestezie locală. Cei mai mulți pacienți nu știu acest lucru și se bucură că pot evita o anestezie generală.

Blefaroplastia superioară se face prin îndepărtarea (excizarea) surplusului de piele și remodelarea țesutului adipos. Se folosesc suturi fine, prin care se unește fiecare strat, fiecare țesut cu omologul său. Tehnica nu este complicată, dar necesită experiență și îndemânare, deci un chirurg plastician cu adevărat bun e necesar să fie contactat.

Blefaroplastia inferioară poate fi efectuată fie prin îndepărtarea surplusului de piele și țesut adipos, fie transconjunctival (fără incizie pe piele). Vestea bună este că nu rămân semne după operația plastică, dar pungile de sub ochi dispar.

Ce efecte are blefaroplastia și în cât timp se manifestă acestea?

Atât blefaroplastia inferioară, cât și blefaroplastia superioară sunt eficiente și întineresc vizibil. Indicațiile sunt clare – fiecare alege metoda conform caracteristicilor pleoapei afectate și, desigur, conform rezultatului dorit, iar acesta nu se lasă mult așteptat. Cert e faptul că un chirurg plastician bun poate șterge astfel 10-15 ani de pe fața pacienților!

Ultimul lucru pe care nu l-ai știut despre blefaroplastie este că efectul este permanent — nu va mai fi nevoie de intervenții repetate. De asemenea, această operație estetică, practic, nu lasă semne vizibile.

Mai mult chiar, efectele devin mai pronunțate în timp — dacă te decizi să apelezi la blefaroplastie, îți vei face un obicei din a te admira periodic în oglindă, bucurându-te de tinerețea și prospețimea privirii tale!

Îmi place

Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text anunțați-ne.

Comentariul dvs.

Dacă tema abordată v-a trezit interes, puteți să, lăsați un comentariu

imobil

Noutățile partenerilor

Noutăți

Parteneri noi

Cele mai interesante

Teme populare a rubricii «Sănătatea copilului»

Articole populare a rubricii «Sănătatea copilului»