Actualmente părinții aleg cu mare atenție grădinița pe care să o frecventeze copilul. Fiecare are propriile criterii de selecție, dar, până la urmă, obiectivul promordial e să găsească anume acea instituție în care copilul se va simți confortabil.
Echipa grădiniței EDUCENTRU din Chișinău vă invită într-o excursie virtuală prin acest minunat centru educațional. Dar, dacă dispuneți de timp, nu ezitați să le faceți o vizită, poate anume aceasta este grădinița perfectă pentru copilul Dvs.
Să vă facem o mică excursie în centru nostru, un locușor atât de drag sufletului fiecăruia din noi.
Vom începe de la cei mai micuți și drăgălași, și îi vom lăsa pe ei să vă povestească chiar dacă încă nu vorbesc.
Grupa creșă: Majoritatea dintre noi încă nu vorbim în limba asta a maturilor, o vorbim deocamdată pe a noastră - cu gesturi, emoții și diferite sunete amuzante. Nu prea suntem independenți în acțiuni, dar le avem pe dragele noastre educatoare, care toată ziua sunt pe lângă noi și ne ajută cu drag și cu răbdare până va veni momentul să pornim pe acest drumușor al independenței.
Preferatele noastre activități sunt cântecelele cu diferite gesturi și mișcări. La fel ne plac puzzle-urile din câteva piese, pe care atunci când le completăm ne aplaudăm singuri pentru reușită, așa cum ne aplaudă și eduatoarele. Adorăm orice activitate care implică degețelele noastre mici în lucru.
Zic să mergem mai departe, la cei de 3-4 anișori.
Grupa mică: Ceilalți din jur tot ne ziceau că ne văd deja mai mari, și nu eram siguri dacă este așa. Dar după o perioadă de timp – DA – am observat și noi că am crescut într-adevăr. Ne exprimăm deja bine, și îi putem explica educatorului prin cuvinte ce ne place, ce ne deranjează. Facem pași siguri spre a fi mai independenți și educatoarele ne laudă pentru aceasta.
Din activități ne plac tare povestioarele citite și povestite anume de educatoarea noastră, are un dar aparte de a povesti. La fel suntem încântați de toate personajele (iepurași, ursuleți, ș.a.) care ne fac vizite adesea pentru a ne transmite vreo scrisoare importantă de la vreo zână sau anotimp, sau ne organizează diferite jocuri matematice. Și tare ne mai plac zilele când educatoarea ne construiește o căsuță din cearșafuri și plăpumioare, e atât de bine să ne jucăm în ele.
Să urcăm și la etajul 2, la etajul celor mai măricei, unde visează să ajungă fiecare băiețel și fetiță din grupele mici.
Grupa mare: La vârsta noastră (4-5 ani) deja ne considerăm mari, puternici, rapizi și cunoaștem multe. Ne intrigă diferite experimente științifice pe care ni le arată educatoarea. Ne plac întrecerile sportive, unde demonstrăm cât de sus sărim, cât de repede alergăm sau câte sărituri în coardă ne reușește să facem.
Într-un mod captivant, deja facem cunoștință cu literele din alfabet: prin povestioare, diferite crafturi și chiar le coacem uneori. De ați ști cât de gustoase sunt literele coapte, mmmm!
În timpul liber ne place să construim din cuburi, piese de lego și magnete, să desenăm personajele noastre preferate, inimioare și prințese. Avem multe întrebări atunci când răsfoim cărțile, le știm noi pe toate, dar totuși mai sunt lucruri care ne interesează și încă nu le-am aflat.
Și a rămas grupa pregătitoare, cei la care toți copiii din grădi privesc cu admirație, că uite mâine poimâine vor fi școlari. Să vedem ce au de zis ei.
Grupa pregătitoare: Da, noi suntem cei mai mari, ne pregătim de școală din toate punctele de vedere: academic, social, emoțional și fizic, pentru a face față la toate provocările care le va aduce cu sine școala și noul mediu.
Literele deja le cunoaștem, dar le repetăm într-un mod mai creativ. Avem niște cuburi cerate, creioane și niște jurnale unde facem adevărate opere de artă din litere, și mai și scriem cuvinte cu ele.
La această vârstă ne interesează lumea animală, subacvatică, păsările, planetele și diferite fenomene ale naturii neobișnuite. Despre toate acestea facem proiecte diferite pe care le prezentăm în fața colegilor, pentru că mai și învățăm să ne simțim liberi în fața unui public.
Și orice ne mai interesează, căutăm prin cărțile din clasă, întrebăm educatorul sau colegii.
Pe lângă ceea ce v-au povestit copiii din fiecare grupă, la noi în Centru se mai întâmplă o sumedenie de lucruri frumoase, cum ar fi coacerea pâinicii și diferitor gustoșenii, pentru că tare ne place să ne jucăm cu aluatul. La fel, plimbări la lac și picnicuri în perioada caldă a anului. Ziua Pijamalelor în perioada de iarnă și pregătirea decorațiunilor pentru brăduț. Zeci de povestioare interesante din care încercăm să prindem lecții de viață. Pictură, crafturi, jocuri de masă și de echipă. Întâlniri cu toți copiii din Centru, unde educatorii organizează diferite activități plăcute. Și ar mai fi multe de povestit, dar le lăsăm pe altă dată.
Vă invităm în vizită!
×
Hai să fim prieteni
Aflați tot ce e mai important și util pentru familie: urmăriți foto reportaje, citiți articole cu specialiști autoritari, interviuri și recomandări ale mamelor cu experiență, treceri în revistă ale celor mai bune locuri și celor mai semnificative evenimente.
Alăturați-vă!
Dacă ați observat o greșeală sau o inexactitate în text
.